OŠ Šenkovec: Mjesec borbe protiv ovisnosti

>> OŠ Šenkovec: Mjesec borbe protiv ovisnosti

Kao i dosadašnjih godina, ove smo godine također obilježili Mjesec borbe protiv ovisnosti. Aktivnostima su bili obuhvaćeni svi učenici škole, posebice učenici 7. i 8.razreda.

Učenici 7.razreda imali su priliku slušati o štetnostima pušenja, alkohola i droga kao i mogućnostima izbora, odnosno načinima na koji se mogu oduprijeti vršnjačkom pritisku. Za učenike 8.razreda, povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, organizirano je predavanje naše školske liječnice dr. Ivanović o sposlno prenosivim bolestima.

Uz to, učenici su imali priliku postaviti anonimna pitanja na temu spolnosti na koja su nakon predavanja dobili stručan odgovor naše liječnice.

U sklopu Vijeća učenika škole, razgovaralo se i raspravljalo o temi ovisnosti te se prigodnim porukama nastojalo djelovati na svijest učenika. aktivnostima su se priključili i polaznici likovne grupe te su likovnim radovima upotpunili poruke koje smo željeli poslati.

Na inicijativu Školskog preventivnog programa Međimurske županije organiziran je foto natječaj na temu prijateljstva. Unutar škole upriličena je izložba fotografija koje su učenici napravili. Fotografije su vrlo raznovrsne i na kreativan način prikazuju prijateljstvo. Najbolje fotografije napravile su Žana Marie Munda iz 5.razreda i Paola Isabe Glumpak iz 7.razreda.

Njihovi radovi poslani su u OŠ Strahoninec gdje je upriličena izložba svih učeničkih fotografija Međimurske županije. Izložbi i završnim aktivnostima prisustvovali smo u četvrtak 15.prosinca gdje je učenicima i njihovim voditeljima prezentiran rad djelatnika Centra za forenzična istraživanja i ispitivanja Ivan Vučetić, popularnog Hrvatskog CSI-a.

Žana Marie i Paola ovjekovječile su svoje dlanove posebnim sredstvom kojim istražitelji otkrivaju otiske prstiju i za taj pothvat dobile i diplome.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije