Visoko priznanje Osnovnoj školi Hodošan

>> Visoko priznanje Osnovnoj školi Hodošan

Na Izbornoj skupštini Gradskog društva Crvenog križa Čakovec Osnovna škola Hodošan primila je visoko priznanje Hrvatskoga Crvenoga križa za višegodišnju uspješnu suradnju.

Srebro zlatnog sjaja

Osnovna škola Osnovna škola Hodošan od godine 1991. preuzela je ulogu koju je obavljalo 5 mjesnih organizacija Crvenoga križa na školskom području OŠ Hodošan. Od 1991. godine škola u svojim prostorima organizira darivanja krvi, sudjeluje u ostalim humanitarnim akcijama te kontinuirano predstavlja međimurski Crveni križ na međunarodnim natjecanjima (Republika Slovenija), kampovima (Republika Mađarska) i međimurskim školama.

U Osnovnoj školi Hodošan od 2006. do 2015. održavala su se na visokoj razini županijska natjecanja mladih Crvenoga križa. OŠ Hodošan je u razdoblju 2005. – 2015. osvojila 4 prva mjesta i 4 drugih mjesta. Godine 2014. organizirala je 6. međužupanijsko natjecanje. U tih šest međužupanijskih natjecanja, kao jedina škola Međimurske županije, a u brojnoj konkurenciji škola Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije, osvojila 2 prva mjesta te 1 drugo i 1 treće mjesto. Plasirala i sudjelovala na državnim natjecanjima i osvojila 4. i 9. mjesto.

Učenici ove škole sudjelovali su u programima Bolnica – Bezbolnica, davali programe na skupovima darivatelja krvi, surađivali u raznim projektima GDCK Čakovec, a poznata je i suradnja s Vatrogasnim društvima diljem Međimurja. Iako mala radna i obrazovna sredina, koja djeluje u Matičnoj školi Hodosan, Područnoj školi Sveti Juraj u Trnju i Područnoj školi Palinovec s 227 učenika i 42 djelatnika, u akcijama solidarnosti svake godine ostvaruje odlične rezultate. Svi učenici ove škole članovi su podmlatka Crvenoga križa, redovito plaćaju članarinu i podupiru svoju ekipu prva pomoći.

Škola je iznjedrila mnogo volontera Crvenoga križa. Učenici OŠ Hodošan nadalje su članovi ekipa srednjih škola, dobrovoljni darivatelji krvi, članovi povjerenstava, šminkeri i suci na natjecanjima. Ova mala odgojno-obrazovna sredina svojim aktivnim humanitarnim djelovanjem zaslužila je primiti visoko priznanje Hrvatskog Crvenog križa. Iako Pravilnik o priznanjima Crvenoga križa za desetljeća aktivne suradnje predviđa zlatnu plaketu OŠ Hodošan je dobila srebrnu plaketu za deset godina rada.

Zastupnik Skupštine Županijskog Crvenog križa Međimurske županije za Skupštinu HCK Zagreb i ravnatelj OŠ Hodosan Ivan Barić je prilikom dodjele pohvalio novog ravnatelja GDCK Kristijana Valkaja i zaželio uspjeh cijeloj ekipi “humanitarnog vlaka” čiji je on nezamjenljivi pogon. Zahvalio je Gradskom društvu na prijedlogu za zlatnu plaketu, ali nije propustio da se osvrne na priznanje koje je dodijelio HCK u Zagrebu:

– Ponosan sam na svoje učenike, roditelje i djelatnike OŠ Hodošan kojima je priznanje namijenjeno. Mi ćemo, kao dobri Međimurci i humanitarci, opet olako reći “da je ovo srebro zlatnog sjaja” i nastavit ćemo suradnju s Crveni križem koliko je u moći i volji male škole. Osobno ostajem aktivni član CK, darivatelj sam krvi s blizu 50 darivanja i Crveni križ nisam birao zbog boje i znaka već zbog vas, dobri ljudi! – rekako je Ivan Barić.

Priznanje je dodijelio dosadašnji predsjednik GDCK Nikola Dragosavac, nova dopredsjednica Dubravka Kečkeš i ravnatelj Kristijan Valkaj. Čestitke su uputili veteranke i veterani humanitarci, novi predsjednik Drago dr. Starčević, članovi Upravnog odbora te članovi novog saziva Skupštine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije