SUSRET zborova u Štrigovi

>> Susret zborova u Štrigovi

Dana 24. veljače 2017. u OŠ Štrigova bio je održan susret zborova u kojem je sudjelovao i naš zbor koji je vodila učiteljica glazbene kulture Andrea Ščapec. Također su sudjelovali zborovi OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu, OŠ Sveti Martin na Muri i domaćini OŠ Štrigova. Naša škola predstavila se s dvije pjesme, Kad ljubav pobjedi i U novi svijet. Na putu nas je pratio ravnatelj Ivan Barić.

Kad smo stigli u OŠ Štrigova najprije su zborovi imali generalnu probu, a zatim smo se udobno smjestili i počeo je program. Svaki zbor predstavio se s dvije ili tri pjesme. Priredbu su otvorili domaćini, mali zbor OŠ Štrigova pod vodstvom učieljice Nore Nemec.

Slijede zborovi OŠ Sveti Martin na Muri pod vodstvom učitelja Stjepana Horvata, zbor OŠ Ivana Gorana Kovačića po vodstvom učiteljice Jelene Grubić i zbor viših razreda OŠ Štrigova, također pod vodstvom Nore Nemec. Naši zboraši, svojim prekrasnim glasovima, zadivili su publiku i odradili to kao vrhunski pjevači.

Nakon što smo čuli sve zborove dodjeljivale su se zahvalnice mentorima, a nas su u učionici dočekale pizze i voda. Slijedilo je fotografiranje i desetminutno razgledavanje škole. Druženje smo završili kaubojskim plesom na pjesmu Country roads koji je vodila učiteljica Nora Nemec.

Cijeli događaj snimala je i ekipa HRT pa će susret biti dio neke veće priče o ovom lijepom dijelu Međimurja. Kad je sve završilo krenuli smo kući, a to je bio najzabavniji dio svega. Cijeli autobus koji nam je osigurala tvrtka Ivo Express orio se od pjevanja.

Uz dobro društvo i pjesmu vrijeme je brzo preletjelo. Stigli smo kući puni doživljaja. Nadam se da nas u ovoj školskoj godini čeka još mnogo ovakvih druženja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije