MAŠKARIJADA u Graditeljskoj školi

>> Maškarijada u Graditeljskoj školi

Fašničko ludilo zavladalo je posvuda pa tako nije zaobišlo ni našu školu. U utorak, 28. veljače u holu škole odigravala se prava zabava, a organizatori su bili medijski tehničari 3. razreda te profesorica Ille. Školom su toga dana šetali učenici i nastavnici maskirani u najmaštovitije kreacije: bilo je tu gusara, bolničarki, robota, poznatih glazbenih ličnosti…

Uglavnom, kreativnosti nije bilo kraja. Nisu zaboravljeni ni oni koji se nisu maskirali, odnosno koji nisu sudjelovali u natjecanju za izbor “najmaske”, za njih su, kao i za one maskirane, održavale različite aktivnosti. Za one razvijenijih matematičkih sposobnosti bilo je organizirano natjecanje u šahu, pod vodstvom profesora Maria Božinovića, a uvjerljivu pobjedu odnio je Lovro Damiš, učenik 1.d razreda.

Održavala se i radionica izrade maski koju je vodio profesor Andrija Večenaj, a za sve one koji su htjeli oslikati neki dio svoga tijela bio je tu bodypainting, kojega su vodili profesori Krešimir Hlebec i Vanja Vrbanec. Da ozračje bude veselije i zabavnije pobrinuli su domski bubnjari pod vodstvom domske psihologinje Andreje Bratinšćak te školske pjevačke nade u karaokama, koje su vodili profesor Zvonko Ladić i profesorica Martina Pongrac.

Ne smijemo zaboraviti ni ekipu koja se pobrinula za medijsko praćenje događaja, a čiji je voditelj bio profesor Ivan Čondor. Provodilo se i natjecanje u izboru nasmješnije fotografije – pobjedu je odnijela Kristina Jagec iz 4.d razreda. Glavno natjecanje, ono u izboru najmaske, vodili su naša pedagoginja Anja Zadravec i vjeroučitelj Hrvoje Živković, a originalnost i kreativnost u maskiranju ocjenjivalo je tročlano povjerenstvo.

Svaka od maski morala se publici predstaviti na specifičan način, ali nije izostao ni zajednički ples maski. Povjerenstvo za izbor “najmaske” nije imalo nimalo lak zadatak i nakon podužeg vijećanja donijelo je odluku kako titulu najbolje maske zaslužuje maska “Sexy girl”, u koju je bio maskiran Marko Horvat, učenik 2.f razreda, drugu nagradu osvojio je “Dalmaniter” u kojeg se maskirala Veronika Zrna iz 3.c razreda, a treće mjesto podijelile su “Dekle” iz 4.a razreda u sastavu Nikola Cetušić, Antun Imbrišić, Valentino Kelrajter i Sascha Milostić te “Prince” u kojeg se maskirala Nina Drk, učenica 4.d razreda.

Ovaj događaj imao je i humanitarnu notu, članice i članovi volonterske grupe, pod vodstvom profesorice Željke Korent-Hozmec, prodavali su kolače koje su sami ispekli, a sav prikupljeni novac bit će doniran potrebitim učenicima naše škole.

Spomenimo i to da su se za učenike i nastavnike održavale projekcije filmova u informatičkim učionicama, a prikazivali su se filmovi Trainspotting, Incredible, Ponos i predsrasude te Sonja i bik. Kako sve što je lijepo kratko traje, i ovo druženje završilo je brzo, ali je zato bilo izuzetno zabavno i pomoglo nam da barem na trenutak zaboravimo sve brige i probleme koji nas opterećuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije