Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
I. OŠ ČAKOVEC Jelena, Ana i Dora na razmjeni učenika u Cipru

I. OŠ ČAKOVEC Jelena, Ana i Dora na razmjeni učenika u Cipru

Sredinom veljače tri učenice sedmog razreda I. OŠ Čakovec - Jelena Kovačić, Ana Novinščak i Dora Tuksar, ravnatelj Siniša Stričak i učiteljica informatike Ivana Ružić sudjelovali su na kratkoročnoj razmjeni učenika u partnerskoj školi u gradu Pafosu na Cipru.

Na mobilnosti su sudjelovali učenici iz svih šest partnerskih škola iz Rumunjske, Turske, Cipra, Portugala, Litve i Hrvatske. Učenici i učitelji su upoznali povijest, kulturu i priodne znamenitosti Cipra. Posebno zanimljivo je bilo upoznati obrazovni sustav Cipra, partnersku školu i načine na koji učenici uče različite predmete.

Najvažniji dio ovakvih mobilnosti je razvoj suradnje i razmjena iskustava te sklapanje prijateljstava za cijeli život. Boravili smo u gradu Pafosu, a posjetili gradove Limassol i Larnaca, Saint Neofytos Monastery, Episkopi Environmental Information Centre, branu Kannaviou, Museum of Weaving and Folkloric Art, "Baths of Aphrodite" i obližnji botanički vrt i Kato Paphos Archaeological Park.

Ova mobilnost je dio aktivnosti učenja, poučavanja i usvajanja znanja i vještina Erasmus+ projekta za razvoj međunarodnih strateških partnerstava i razvoj inovacija u obrazovanju Ecological literacy (ELIT).

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!