STEM REVOLUCIJA u I. OŠ Čakovec

I. osnovna škola Čakovec je već niz godina prepoznatljiva kao škola koja kontinurano ulaže u razvoj digitalnih vještina svojih djelatnika i učenika pripremajući ih za buduće obrazovanje i poslove budućnosti.

Škola je jedna od prvih 20 škola u Hrvatskoj koje sudjeluju u projektu Carneta i MZOŠ-a “e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće” sa ciljem jačanja kapaciteta osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava i osposobljavanja učenika za tržište rada, daljnje školovanje i cjeloživotno učenje.

U svakodnevnoj nastavi učenici koriste pametne ploče, Samsung Smart School, iPad lab, Apple Sphero, Lego Mindstorms i druge robote, a od nedavno i BBC micro:bitove. BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima. BBC micro:bitovi su donacija Instituta za Razvoj i inovaciju mladih.

Učenici s velikim interesom prihvaćaju korištenje nove tehnologije u nastavi koja doprinosi većoj motivaciji učenika za rad, razvoju kreativnosti, inovativnosti i suradničkog učenja. Temelj primjene najsuvremenije tehnologije u obrazovanju su ipak učiteljice i učitelji koji se uz podršku ravnatelja i stručne službe redovito stručno usavršavaju, aktivni su članovi obrazovne zajednice u Hrvatskoj te sami kontinuirano i aktivno djeluju na vlastitom cjeloživotnom učenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije