Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
OŠ STRAHONINEC u Belfastu

OŠ STRAHONINEC u Belfastu

dsc01575693795 Fotogalerija

Učiteljica engleskog jezika, Tamara Vidović, iz OŠ Strahoninec početkom ožujka posjetila je Sjevernu Irsku. Peti sastanak u sklopu međunarodnog projekta Erasmus+ KA2 strateškog partnerstva pod radnim nazivom NUMERACY@ENGLISH održan je u Belfastu u Saint Vincent de Paul Primary School.

Na transnacionalnom sastanku sudjelovali su koordinatori iz svih partnerskih škola: Cinfães- Portugal (koordinator projekta), Kaleti - Latvija, Brodnica - Poljska, Lucca - Italija, Besançon - Francuska, Belfast -Ujedinjeno Kraljevstvo (dvije škole), Valsequillo, Gran Canaria – Španjolska i Strahoninec – Hrvatska.

Glavni cilj sastanka u Belfastu bio je evaluacija dosadašnjeg rada na projektu i analiza svih provedenih aktivnosti te dogovor o budućim aktivnostima projekta.

Saint Vincent de Paul Primary School, škola domaćin omogućila je europskim partnerima uvid u obrazovni sustav Sjeverne Irske kroz svakodnevni rad škole i predavanjem gradonačelnika grada.

Koordinatori svih partnerskih zemalja prezentirali su aktivnosti koje su proveli u tijekom veljače, uz Dane sigurnijeg Interneta. Tako je učiteljica Tamara Vidović prezentirala radionice i rezultate ankete koje su s učenicima škole provele pedagoginja škole Monika Zorčec i učiteljica informatike Vesna Mikulić.

Također, učenici su na satovima engleskog jezika i Erasmus+ grupe, pod vodstvom učiteljica Snežane Nedelkovske i Tamare Vidović, izradili plakate i markere za knjige s porukama o pametnom korištenju Interneta.

Projekt Numeracy@English upravo je na polovici trajanja, slijede susreti partnera u Italiji, Španjolskoj, Sjevernoj Irskoj i Poljskoj te mnoštvo aktivnosti za učenike i učitelje vezane uz brojeve, rad na tabletima i pametnim pločama i učenje engleskog jezika.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!