NOVA SAZNANJA o zaštiti voda i zdravlja zaposlenih

>> Nova saznanja o zaštiti voda i zdravlja zaposlenih

Nagradna terenska nastava za mlade biologe i predstavnike razreda OŠ Hodošan

Osnovna škola Hodošan nastavlja s redovitim posjetima proizvodnim pogonima kako bi se na mjestu samom upoznali s različitim vrstama zanimanja i usmjeravali se ka budućem zvanju. Svjetski dan voda bio je odlična prilika za još više saznanja o proizvodnji u Međimurju ali se cijeli posjet tvrtki LPT-u Prelog najviše usmjerio na zaštitu okoliša i zdravlja radnika u proizvodnim pogonima.

Svojevrsno nagradno putovanje osigurano je za članove grupe Mladih biologa, predstavnika i zamjenika razrednih odjela te nagrađene grupe učenika koja ove školske godine može besplatno na svaku terensku nastavu i školsko putovanje izvan redovitih izleta i ekskurzija.

Društvo L&P Tehnologije d.o.o. (skraćeno LPT), sa sjedištem u Prelogu, osnovano je 2000. godine u vlasništvu multinacionalne korporacije Leggett & Platt, čije se sjedište nalazi u američkom mjestu Carthagi. Leggett & Platt vodeći je svjetski proizvođač žičanih jezgri i ostalih komponenti za proizvodnju madraca i namještaja, koji danas zapošljava više od 19.000 djelatnika u više od 140 tvornica u 18 zemalja širom svijeta. LPT u Prelogu danas ima ukupno 258 zaposlenih, od čega 193 u proizvodnji žičanih jezgri, a 65 u proizvodnji strojeva. U tijeku je gradnja više hala što nosi zapošljavanje novih stotina radnika.

Učenike su na dolasku pozdravili prokurist (division controler) Kristijan Babić i generalni direktor Davor Gečić. Vodstvo proizvodnim pogonima i predavanja o zaštiti okoliša na radnom mjestu i vodi omogućili su voditelj projekta Eko-inicijativa – sustavno upravljanje okolišem Mario Matić iposlovođa pogona proizvodnje žice Franjo Zrna.

Projekt Eko-inicijativa ugrađen je u svakodnevno poslovanje tvrtke. Učenici su se na svakom koraku upoznali kako se čuva zdravlje radnika, kako se sigurno kreće po označenim zonama, kako se sortira otpad, kako se čuva opasni otpad i na kraju zašto se zapravo sve to radi. Učenici završnih razreda imali su prilike upoznati nova zanimanja. Posebnu pažnju izazvao je prvi stroj od kojeg je sve u LPT-u Prelog počelo i koji još dela i prede, tj. proizvodi u društvu najsuvremenijih strojeva.

Tijekom prezentacija vezanim za Svjetski dan voda u restoranu učenici su prikladno počašćeni. Prijevoz do Preloga omogućila je tvrtka je Ivo-express, a pratnju su činili pedagoginja OŠ Hodošan Jelena Sobočan Tkalčec, ravnatelj Ivan Barić i vozač Vlado Vurušić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije