PISANICA U OŠ HODOŠAN Prikupili 14 tisuća kuna za uređenje školske kuhinje

Osnovna škola Hodošan je u nedjelju, 9. travnja na Cvjetnicu, dvanaesti puta za redom organizirala Susret učenika, roditelja, djelatnika i prijatelja Škole pod nazivom Pisanica.

Već dvadesetu misu u školi građenoj 1982. godine, kojoj se odazvalo stotine vjernika, vodio je župnik Darko Kelemenić. Puni doživljaj Cvjetnice dali su članovi Crkvenog zbora pod ravnanjem Nenada Glavaka. Liturgijske tekstove i zahvale čitali su predsjednica Školskog odbora Ljiljana Zelenić i vjeroučitelji Predrag Brezničar i Ivan Dominik.

Psalam je čitala vjeroučiteljica Valerija Štampar. U osiguranju objekata sudjelovala je vatrogasna mladež DVD-a Hodošan i Palinovec: Tihana Srpak, Tena Hanić, Dominik Horvat, Ivan Petar Srpak, Denis Vlahek i Matija Gosarić. Veliki teret priprema, servisiranja i fotografiranja događaja snosio je domar Tomislav Sabol.

U uvodnom dijelu ravnatelj Ivan Barić je opisao najnovije sretne i pozitivne događaje koji su obilježili pripremu 12. Pisanice: – Malo smo se prisjetili prošlosti i uz pomoć našeg domara Tomislava u školski hol vratili natpis, naše geslo: “Škola je vrt, djeca najljepše cvijeće”.

Škola je odradila dosad najbolju županijsku smotru zborova i čak tri zbora idu na državnu smotru. Ovih dana učiteljica Kristina Vrabec postala je prva diplomirana učiteljica sa zvanjem mentora biologije. Državnu nagradu za promicanje tehničke kulture zaslužio je naš učitelj Kristijan Ovčarić. Škola je dobitnica visokog priznanja Hrvatskoga Crvenog križa, a ekipa prve pomoći učiteljice Monike Kanižaj osvojila je srebrno odličje na zahtjevnom međužupanijskom natjecanju Crvenoga križa.

Završavaju se i radovi u uklanjaju alergenog drveća za što posebno zahvaljujemo predsjedniku Vijeća MO Hodošan Zoranu Strahiji i vrijednoj mjesnoj ekipi. Ravnatelj se osvrnuo i na nazočnost novih prijatelja Škole:

– Ako pak spominjemo prijatelje, to smo svi mi ovdje nazočni koji pratimo rad Osnovne škole Hodošan, živimo za naše učenike i gledamo u svjetlu budućnost. Danas smo počašćeni što su među nama prvi puta osobe koje brinu o općenito o školstvu, o Međimurju i posebno o našoj školi. Zahvaljujemo im na svakoj podršci koji Škola osjeti, bilo kroz nove školske programe, investicijska ulaganja ili projekte.

Pozdravljam stoga saborskog zastupnika Darka Horvata i njegovu ekipu, a danas u našoj sredini imamo i većinu članova Upravnog vijeća Zaklade “Profesor dr. Josip Sabol”, našeg najvećeg ovogodišnjeg donatora. Iako spadamo u društvo najopremljenijih osnovnih škola u Međimurju, dobro će nam doći dva kompleta interaktivnih ploča u vrijednosti 24.047,50 kuna.

U ime Zaklade predsjednik Upravnog vijeća Predrag Brezničar nazočnima je govorio o osobnim razgovorima s dr. Josipom. Prenijeto je zadovoljstvo profesora što su sredstva donirana u obrazovanje u školi njegova rodnog mjesta. Nakon mise u športskoj dvorani otvoren je prepoznatljiv i veseo izložbeno-donacijski sajam uskrsnih pisanica, čestitki, kolača i vrijednih predmeta.

Razmjenom uskrsnih poklona za OŠ Hodošan je ostvaren iznos od rekordnih 13.990 kuna. A prema odluci Vijeća roditelja, u zamjenu za ono što su vrijedne ruke učenika i roditelja izradile, ova donirana sredstva utrošit će se za početak obnove 35 godina stare školske kuhinje u Matičnoj školi. Odluka Vijeća o obnovi školske kuhinje dočekana je s posebnim zadovoljstvom nazočnih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije