TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC Srebro s državnog natjecanja tokara

Budući CNC operater, učenik Tehničke škole Čakovec Dominik Branović na Državnom natjecanju učenika u zanimanju Tokar i srodna zanimanja obrade i montaže osvojio drugo mjesto

Svoja teorijska i praktična znanja u području tokarstva 5. i 6. travnja u Strojarskoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka pokazali su najbolji učenici iz 14 strukovnih škola Republike Hrvatske. Na Državnom natjecanju učenika u zanimanju Tokar i srodna zanimanja obrade i montaže našu je Školu predstavljao učenik Dominik Branović, pod mentorstvom Dubravka Hozjaka.

Natjecanje je to na kojem učenici pisanom provjerom pokazuju svoja teorijska znanja, a obratkom na tokarskom stroju praktična umijeća. Iako je Dominik učenik koji se obrazuje u zanimanju CNC operater, a ne tokar, znanja koja je pokazao na natjecanju itekako su impresivna.

Zanimanje tokar sve je traženije, a prema potrebama na tržištu rada, Tehnička škola Čakovec planira i upise, tako da će se i u sljedećoj školskoj godini učenici obrazovati upravo za to zanimanje. (TS)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije