Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
BRAVO STELA! Učenica OŠ Gornji Mihaljevec osvojila drugu nagradu

BRAVO STELA! Učenica OŠ Gornji Mihaljevec osvojila drugu nagradu

9. svibnja 2017. godine u Kongresnom centru 'Kraš' na zagrebačkim Ravnicama upriličena je dodjela državnih nagrada Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a učenica OŠ Gornji Mihaljevec Stela Lovrec (5.r.) primila je vrijednu 2. nagradu za literarni rad Vatrogasac, a rad Kamin učenika Marcela Brande (7.r.) je pohvaljen te je bio izložen na izložbi u holu Kongresnog centra „Kraš Auditorium“.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje raspisala je po 7. puta literarni, likovni i fotografski natječaj djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece s posebnim obrazovnim potrebama na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite. Natječaj je dio programa edukacije djece za sigurno postupanje i razvoj sigurnosne kulture, s ciljem razvijanja i promicanja svijesti kod djece o postojanju rizika od katastrofa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Natječaj je bio raspisan u 8 kategorija - likovni i literarni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama, likovni radovi djece starije predškolske dobi, likovni i literarni radovi učenica i učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole, likovni i literarni radovi učenica i učenika od 5. do 8. razreda osnovne škole te foto radovi učenika srednjih škola. Na natječaj na razini cijele Republike Hrvatske pristiglo je 4500 radova, ali je samo 370 (235 likovnih, 29 fotografskih i 109 literarnih) najboljih radova poslano na državnu razinu.

Državno razredbeno povjerenstvo je među najboljim radovima sa županijske razine odabralo tri najbolja iz svake kategorije. Povjerenstvo se sastojalo od članova iz redova predstavnika DUZS-a, po jednog predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Edukacijsko - rehabilitacijskog fakulteta iz Zagreba. Među tim radovima (370) poslana su 2 rada učenika OŠ Gornji Mihaljevec: literarni rad Kamin učenika Marcela Brande (7.r.) je izložen na izložbi i pohvaljen, a rad Vatrogasac učenice Stele Lovrec (5.r.) nagrađen je u kategoriji radova učenika s posebnim obrazovnim postignućima kao drugonagrađen rad državne razine.

Oba učenika stvarala su literarne radove pod mentorstvom Lidije Novak Levatić, profesorice hrvatskog jezika. Nagrada je bila i više nego bogata, u vrijednosti 700 kn našao se tablet, set knjiga, 2 torbe, rokovnik, olovka, crtančica, kapa i slatki paket Kraša.

Nagradu je učenici dodijelio dr. sc. Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova, a pohvale su stigle s raznih strana: od voditeljice Doris Pinčić, mr. sc. Hrvoja Šlezaka, izaslanika predsjednika Vlade RH, državnog tajnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Jadranke Žarković – Pečenković, ravnateljice za odgoj i obrazovanje, dr.sc. Dragana Lozančića, ravnatelja uprave za zaštitu i spašavanje i članova Državnog razredbenog povjerenstva, no ne smijemo zanemariti ni pohvale svih učenika i nastavnika te ravnatelja (posebno ravnateljice Škole gospođe Karmen Sklepić).

Uz kratak zabavni predah i nastupe Damira Kedže, Akrobatskog rock'n'roll kluba Gorica i Sportskog plesnog kluba Petrinia iz Petrinje vrijeme provedeno u Krašu brzo je preletjelo, ali utisci sa svečanosti još će dugo trajati u sjećanju nagrađenih. Čestitamo!

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!