Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
OBILJEŽAVANJE dana Europe u Srednjoj školi Prelog

OBILJEŽAVANJE dana Europe u Srednjoj školi Prelog

Učenici SŠP predstavili su svih 28 članica na vrlo zanimljiv i dosjetljiv način. Svaku državu članicu predstavilo je troje učenika različitih usmjerenja.  Njihov trud prepoznali su učenici osnovnih škola iz Donjeg Kraljevca i Preloga, a kroz pripremu za ovaj događaj  srednjoškolci su naučili izuzetno mnogo o Europi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U pripremi ove izložbe za javnost sudjelovalo je 76 učenika i 18 nastavnika. Posebnost ovog događaja je u tome što su učenici osmog razreda iz Donjeg Kraljevca samostalno i u najboljem svijetlu predstavili  Litvu.

Idejna začetnica ove hvalevrijedne izložbe bila je profesorica Dragica Koštarić uz pomoć profesorica Valentine Pirc Mezga, Snježane Janković i knjižničarke Nataše Sakač.

Već je uobičajeno da Srednja škola Prelog više puta tijekom godine rado otvara svoja  vrata osmašima iz susjednih osnovnih škola, a današnje druženje posebno je uveličao i  župan Međimurske županije Matija Posavec koji je pomno proučio izložbu uz nekoliko zanimljivih anegdota o državama članicama te oduševio učenike i goste.

Na izlazu iz dvorane nalazila se i glasačka kutija s listićima na kojima je trebalo zaokružiti najoriginalnije predstavljanje zemlje članice, a prva tri mjesta dobivaju i simbolične nagrade. Dakle, 1. mjesto  osvojila je  Velika Britanija pod mentorstvom profesorice Sanje Pigac, 2. mjesto zauzela je Nizozemska uz stručno vodstvo profesorice Melite Pesek, a 3. mjesto pripalo je Španjolskoj pod mentorstvom profesorice Snježane Janković. Čestitamo najmaštovitijima!

Vjerujemo da će ovakva svečanost  i sljedeće godine zablistati europskim zvjezdanim sjajem, a veliko hvala svima koji su pomogli u organizaciji.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!