EU PUB KVIZ Prinčevi tame iz Srednje škole Čakovec najbolji

U utorak, 9. svibnja održan je već tradicionalni, treći po redu EU pub kviz, ovaj put s nikad vrijednijim nagradama. Kviz organizira i vodi Mladen Tota, prof. iz Srednje škole Čakovec, koji na taj način nastoji potaknuti učenike za proučavanje Europske unije te ih upoznati s brojnim mogućnostima koje ona pruža.

Suorganizator kviza je EDIC centar Čakovec na čalu s gospođom Marijom Stanković koji pomažu u samoj organizaciji kviza i njegovoj provedbi te osiguravaju dio nagrada. Ova uspješna suradnja pokazala je kako se suradnjom između javnih institucija i ljudi može doprinijeti popularizaciji tematike o EU.

Natjecalo se ukupno 12 ekipa iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Gimnazije Čakovec i Srednje škole Čakovec. U 7 kategorija znanja učenici su pokazali zavidno poznavanje europskih pjesama, gradova, država, nogometaša, političara i slastica, dok su u bonus krugovima pokazali odlične vještine crtanja bez gledanja, a u posljednjoj su pokazali da bi bez problema mogli sudjelovati u showu “Tvoje lice zvuči poznato”.

Nakon veslih 90-ak minuta zabave i znanja treće mjesto i cjelodnevne karte za dvije osobe za bazene u Čakovcu koje sponzorira EDIC centar osvojila je ekipa ‘Lista za Gornji Mihajevec’ iz SŠ Čakovec.

Po prvi puta se dogodilo da su dvije ekipe osvojile jednak broj bodova, čak 71 te se pristupilo dodatnoj rundi gdje je za mrvicu bolja bila ekipa Prinčevi tame iz Srednje škole Čakovec čiji će članovi u proljeće 2018. otići u posjet Europskom parlamentu u Bruxeless što će im omogućiti naša zastupnica u Europskom parlamentu, Dubravka Šuica, dok će učenici iz ekipe Društvo s Olimpa iz Gimnazije Čakovec uživati u jednodnevnom kupanju na Jadranu po svom izboru koje će im omogućiti agencija Jakopić travel.

– Veliko hvala svim sudionicima, a naša najveća nagrada je njihov osmjeh koji nisu skidali cijelo vrijeme trajanja kviza – poručuje Mladen Tota.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije