OŠ IVANOVEC Tulum s(l)ova u lokalnoj zajednici

>> Tulum slova u lokalnoj zajednici

Dokaz da u današnje digitalno doba postoje djeca koje vole čitati i koji su čitanjem oduševljeni brojni su učenici, školske knjižnice i knjižničari koji se uključuju u projekt poticanja čitanja iz užitka pod nazivom Tulum s(l)ova.

Projekt je to koji je potekao iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu i njihove knjižničarke Draženke Stančić. Danas se provodi diljem Hrvatske.

Jedna od škola koje sudjeluju u projektu je OŠ Ivanovec i školska knjižničarka Tanja Radiković. Projekt se sastoji od dva dijela. O prvom, noćnom čitateljskom susretu već smo pisali. Drugi dio je izlazak učenika osmih razreda, kojima je projekt namijenjen, u lokalnu zajednicu i širenje pozitivne slike o čitanju, oduševljenja knjigama koje sami biramo i čitamo u slobodno vrijeme.

Tako su osmašice, sudionice projekta, čitale u dva navrata u Dječjem vrtiću Cvrčak, područnom odjelu Pčelice u Ivanovcu. Zadnje čitanje bilo je u Caritasovom dnevnom boravku Dr. Antun Bogdan u Čakovcu.

Djevojke su svoju ljubav prema knjigama i čitanju pokušale prenijeti na malene, s njima su porazgovarale o pročitanom, družile se. Do kraja nastavne godine ostaje nam još jedno zajendičko druženje uz knjige i čitanje odabranih tekstova u hladovini školskog vrta. A preporuke za nadolazeće generacije novih sudionika šire se brzinom munje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije