SREDNJA ŠKOLA ČAKOVEC Započeo projekt The Mobility Bridge III

U petak, 9. lipnja u prostorijama Srednje škole Čakovec kao školi koordinatoru, održan je sastanak ravnatelja i školskih koordinatora SŠ Čakovec, SŠ Prelog, TŠ Čakovec, ETŠ Čakovec i Graditeljske škole Čakovec.

Na sastanku je istaknuta odlična suradnja između škola što je rezultiralo već trećim konzorcijem kojem je ove godine nositelj SŠ Čakovec, a po prvi puta u konzorcij se uključila Graditeljska škola Čakovec.

Projektom The Mobility Brudge III odobreno je 196.369 eura koji će omogućiti da 93 međimurska učenika i 4 nastavnika struke odrade stručnu praksu, odnosno, usavršavanje u Frankfurtu i Ingolstadtu u Njemačkoj, u Francuskoj, Malti i Sloveniji.

Mobilnost će im omogućiti da steknu nova znanja i vještine, upoznaju se s drugačijim metodama rada u struci, unaprijede poznavanje stranih jezika te postanu samostalniji i odgovorniji u radu te time i konkurentniji na europskom tržištu rada dok će se nastavnici upoznati s novim tehnologijama i metodičkim pristupima u radu s učenicima.

Na kraju sastanka potpisan je Konzorcijski ugovor čime je i službeno započeo projekt. Sve novosti vezano za TMB III možete pratiti na Facebook stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije