FOTO: SRETNO U PETOM RAZREDU Učiteljica Sanela krišom skrivala suze

Učili su rasti četiri godine, postajali su zreliji što su u utorak 4. srpnja na završnoj razrednoj priredbi pokazali učenici 4.b razreda OŠ Jože Horvata Kotoriba. Okupili su se na njoj njihovi roditelji i ostali najbliži kako bi im iskrenim i dugim pljeskom odali priznanje za sve postignuto tijekom četverogodišnjeg školovanja i za prezentirani program. Uz njih pljesak je bio upućen i njihovoj učiteljici Saneli Beti koja je na tom putu odrastanja i pripremi programa vodila glavnu riječ.

Premda ih je vodila samo dvije godine, naslijedivši kolegu Mladena Grubića koji je otišao u mirovinu, ona je s tom generacijom postigla prisnost, razumijevanje i veliko prijateljstvo. Sve su to zajedno stvarali pa je u svom završnom govoru uputila riječi zahvale roditeljima na potpori bez koje ne bi lica svih prisutnih u učionici bila nasmiješena, radosna. Nasmiješena i radosna zbog uspjeha, a u dubini dječje iskrenosti osjetila se tuga jednog rastanka.

– Učinili ste me posebnom razrednicom. Sve što je veselilo vas, veselilo je i mene, rekla je učiteljica Sanela, krišom skrivajući suze.

– Neka vam svaki dan bude posut uspjesima. Bit ću tu i dalje, bit ću tu za svaki savjet, utjehu, za zagrljaje. Ovo ne smije prestati! – poručila im je za kraj.

Učiteljica im je napravila filmić njihovih uspomena pod zajedničkim nazivom ‘Gdje je ljubaznost tu je dobrota, a gdje je dobrota, tu je čarolija’, a bio je to moto pod kojim su dijelili školske dane.

Školske svjedodžbe za kraj. Ponaosob poklon učiteljice s životnim porukama i CD-om u kojem su ukoričene četiri godine zajedničkog odrastanja. Međusobni stisak ruku razrednih prijatelja, a potom veliki zagrljaj sviju, zagrljaj koji će na daljnjem putu odrastanja biti poticaj za ustrajnost, a koja će im biti itekako potrebna.

Učiteljici Saneli, unatoč godinama staža, ovo je bila prva generacija završenih učenika 4. razreda, a to se pamti, ne zaboravlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije