E-ŠKOLE Digitalne učionice u pet međimurskih škola

Po povratku u školske klupe, učenike će u novoj školskoj godini 2017./18. dočekati učionice opremljene računalnom opremom, nastavnici koji će se u poučavanju koristiti računalima i tabletima koje su dobili u sklopu projekta te digitalni obrazovni sadržaji i brojni scenariji poučavanja za prirodoslovne predmete (biologiju, fiziku, kemiju) i matematiku za 7. i 8. razrede osnovnih te 1. i 2. razrede srednjih škola.

Škole u pilot projektu bit će opremljene s dva različita tipa učionica, prezentacijskom – opremljenom PC računalom, monitorom s funkcijom dodira, zvučnicima te interaktivnom, koja uz prezentacijsku opremu uključuje i 30 tableta.

“Dosad smo kroz provedbu pilot projekta e-Škole educirali respektabilnu brojku od gotovo 20 000 korisnika (nastavnika, ravnatelja i ostalog školskog osoblja) kroz više od 900 radionica te 15-ak webinara i tečaja.

Naši mobilni timovi pružaju kontinuiranu stručnu i savjetodavnu podršku školama uključenim u pilot projekt kako bi sljedeće školske godine svi koji su uključeni u provedbu projekta mogli koristiti projektnu opremu i pripadajuću tehnologiju na najbolji mogući način te još kvalitetnije poučavati učenike”, izjavila je prilikom predstavljanja rezultata projekta zamjenica ravnatelja CARNeta i voditeljica pilot projekta e-Škole, Andrijana Prskalo Maček.

Predstavljanju rezultata nazočila je i ministrica znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak, koja je pružila punu potporu CARNetu i partnerima u nastojanjima da osmisle, prijave i dobiju sredstva za veliki projekt u kojem će obuhvat škola biti puno veći nego dosad.

“Obuhvat od 100 posto svih osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj je nešto za što ću se ja osobno zalagati. Posebno ističem da je projekt “e-Škola” i digitalno zrelih škola značajni dio Strategije obrazovanja znanosti i tehnologije a tako treba i biti a ostat će i dio Akcijskog plana jer iskoraka u smislu obrazovanja 21. stoljeća sigurno nema bez značajnog unaprjeđivanja digitalne zrelosti naših škola i opremanja naših nastavnika i učenika kompetencijama, koje nam osiguravaju da se u tom dijelu izjednačimo s ostatkom Europske unije” istaknula je ministrica Divjak prilikom svog obraćanja okupljenima.

Početkom rujna 151 škola imat će digitalne učionice, a među njima je i pet škola iz Međimurja – I. OŠ Čakovec, Osnovna škola Ivanovec, Osnovna škola Nedelišće, Osnovna škola Kuršanec i Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec.

CARNet će nastaviti s intenzivnom provedbom edukacija za djelatnike škola, a uz to u novoj školskoj godini planira se i otvaranje pet regionalnih obrazovnih centara (ROC-ova) u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Varaždinu. Svaki ROC bit će opremljen s 30 prijenosnih računala, 30 tableta, predavačkim računalom, monitorima, videokonferencijskim sustavom te sustavom za upravljanje učionicom, javljaju iz CARNeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije