Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
ACT GRUPA Izdana dvojezična slikovnica 'Učim volontirati'

ACT GRUPA Izdana dvojezična slikovnica 'Učim volontirati'

Projekt 'Učim volontirati' nastao je 2016. godine suradnjom ACT Grupe odnosno Volonterskog ureda Međimurja koji djeluje unutar nje, Udruge Sfera i Osnovne škole Kuršanec te se je provodio kroz školsku godinu 2016./2017.

Ideja projekta bila je uključiti djecu, osnovnoškolce, iz romskog naselja Kuršanec u volonterske aktivnosti čime se željelo unaprijediti životna znanja i vještine malih volontera radi što bolje integracije u društvo te utjecati na razvoj njihove lokalne zajednice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Volonterski programi kreirani su prema interesima i mogućnostima djece kojih je 25 bilo uključeno u volontiranje.

Iskustva s 8 provedenih volonterskih akcija ispričali su sami mali volonteri te su njihove priče obuhvaćene u slikovnici koja je izdana na hrvatskom i bajaškom jeziku. Ilustracije koje prate priče izradile su učenice drugih i trećih razreda Graditeljske škole Čakovec. Slikovnica će osim uspomene volonterima služiti i za daljnje promicanje volonterstva među djecom i mladima.

Slikovnicu je moguće pregledati i preuzeti u elektroničkom obliku na web stranici Volonterskog ureda Međimurja: volonterski-um.eu, a sve ilustracije koje su rađene za slikovnicu možete vidjeti na izložbi u Multimedijskoj dvorani ACT Grupe u Starom Hrastu na 1. katu, na adresi Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec, do 8. rujna.

Projekt Učim volontirati financijski je podržalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!