ŽUPANOVA PORUKA Želim vam uspješnu novu školsku godinu!

Ljetnim praznicima, bezbrižnim igrama i druženjima došao je kraj. Učenici od ponedjeljka ponovno sjedaju u školske klupe, uzimaju knjige u ruke i dobivaju nove obaveze. Nastava u osnovnim i srednjim školama počinje 4. rujna 2017., a završava 15. lipnja 2018. godine. Nastava se ustrojava u dva polugodišta.

Prvo polugodište traje od 4. rujna 2017. do 22. prosinca 2017. Drugo polugodište traje od 15. siječnja 2018. do 15. lipnja 2018., a za učenike završnih razreda srednje škole do 22. svibnja 2018. Zimski odmor učenika počinje 27. prosinca 2017., a završava 12. siječnja 2018.

Proljetni odmor učenika počinje 29. ožujka 2018., a završava 6. travnja 2018. te nastava počinje 9. travnja 2018.

Ljetni odmor počinje 18. lipnja 2018., osim za učenike koji polažu predmetni, razredni, dopunski, razlikovni ili neki drugi ispit, koji imaju dopunski rad, završni rad ili ispite državne mature te za učenike u programima čiji se veći dio izvodi u obliku vježbi i praktične nastave i za učenike koji u to vrijeme imaju stručnu praksu, što se utvrđuje godišnjim planom i programom rada škole.

Međimurski župan Matija Posavec poslao je poruku predškolarcima, učenicima, studentima i roditeljima.

‘Dragi predškolarci, učenici, studenti i roditelji! Nakon tromjesečne stanke, stigla nam je nova školska godina. Nadam se da ste je iskoristili na najbolji mogući način te se odmorni i rasterećeni vraćate u školske klupe, spremni za izazove koje donosi nova stepenica u Vašem životu.

Da bi Vam olakšali taj korak, u vrijeme kada je obrazovanje postalo svojevrstan luksuz, iza nas u Županiji, naših stručnih službi, je još jedno radno ljeto. Naša želja je omogućiti Vam dostupnije školovanje te svojim nastojanjima zaokružujemo jednu cjelinu koja po prvi puta čini Vaše osnovno obrazovanje lakšim i kvalitetnijim. Znamo da ste Vi naša budućnost koja je spremna napraviti promjene i napredak.

Smatram svaki projekt, svakog Međimurca, svaki kutak Međimurske županije jednako važnim te se veselim u budućnosti jednako vrijednim našim zajedničkim projektima. Bez sumnje nam oni donose bolje sutra za Vas, za naše mlade generacije kojima ćemo prepustiti kormilo za upravljanje našim krajem. Želim Vam uspješnu novu školsku godinu!’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije