Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
III. OŠ ČAKOVEC 13. susret Dječjih foruma Hrvatske

III. OŠ ČAKOVEC 13. susret Dječjih foruma Hrvatske

image002058de94e40afb9ee5ebf3e3 Fotogalerija

O dječjim pravima na vinkovački način

8. rujna 2017. održan je u Vinkovcima, najstarijem gradu Europe, 13. susret Dječjih vijeća Hrvatske. III. OŠ Čakovec predstavljale su učenice Korina Horvat i Matea Ožura.

Put je brzo prošao, a domaćini susreta pripremili su nam topao doček i dobrodošlicu u Velikoj vijećnici Grada Vinkovaca. Nakon registracije, odslušali smo pozdravne govore domaćina, grada Vinkovaca i Društva Naša djeca Vinkovci te njihove voditeljice Antonije Spajić.

Susret je okupio oko 50 dječjih vijećnika s voditeljima iz cijele Hrvatske i svi  su dobili prigodu prezentirati svoj rad. Šećući Vinkovcima u pratnji turističkog vodiča, saznali smo ponešto o povijesti grada, a zatim smo krenuli prema OŠ Ivana Gorana Kovačića u kojoj je organizirano predstavljanje Dječjih vijeća te radionice za djecu i voditelje.

Radionicu za voditelje Vijeća na temu Suradnja i komunikacija Dječjih vijeća s lokalnom zajednicom vodila je Sanja Škorić, a djeca su sudjelovala u radionicama Dječja participacija, Vremenska kapsula te Tematsko – kreativnoj radionici uz vodstvo Ivane Jeđud Borić, Davorke Osmak, Antonije Škorić i Đurđice Resli.

Sljedećeg dana, za voditeljice i voditelje Vijeća organizirana je radionica o koracima dječje participacije (voditeljica Sanja Škorić), dok su djeca uživala u sportskim susretima tj. društveno – zabavnim igrama pod zajedničkim nazivom  Sportski klub Baloo.

Na radionicama su voditelji dobili uvid u rad Dječjih vijeća u drugim državama Europe. Cijeli susret bio je u znaku dječje participacije i dječjih prava.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!