UČENICI OŠ Ivanovec u svijetu minerala

>> Učenici OŠ Ivanovec u svijetu minerala

Osnovnu školu Ivanovec posjetio je u ponedjeljak, 2. listopada 2017. profesor Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole iz Varaždina, dipl.ing.geologije Ivica Inkret sa svojim učenicima kako bi učenicima sedmih i osmog razreda predstavio zbirku stijena i održao predavanje pod nazivom ‘Od zemlje do Zemlje’.

Njihov su dolazak u našu školu organizirali učiteljica kemije Nina Magdalenić-Veselko i učitelj geografije Dino Lesjak. Cilj je ovog posjeta popularizacija geologije i rudarstva, grane prirodoslovlja i tehnike koje su nam malo poznate.

Gosti su donijeli bogatu zbirku stijena, minerala, ruda i fosila o kojima smo čuli zanimljive informacije, od načina postanka do pronalaska u prirodi i njihove praktične primjene u suvremenom svijetu. Učenici su pod mikroskopom mogli pogledati pojedine preparate.

Nakon izložbe održano je predavanje učenicima koje povezuje gradivo geografije, biologije i kemije. Osim toga predstavljeno im je i svečano rudarsko odijelo u kojem je profesor Inkret održao svoje predavanje.

Učenicima se ovaj oblik nastave osobito sviđa, a nakon njega možda se poneki od njih zainteresira i upiše neko od zanimanja geološkog ili rudarskog tehničara u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi ili pak formira vlastitu geološku zbirku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije