FOTO Učenici iz Pribislavca oduševili svojim rukotvorinama

Pojedini učenici Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec, skloni rukotvorstvu, od početka školske godine jako su marljivi. Održano je nekoliko radionica na kojima su učenici uz pomoć učiteljica izrađivali ogrlice, broševe od tkanine i glinamola te šarene svijećnjake od soli i krede u boji.

Zahvaljujući Nevenki Turek, koja im je pomogla u subotu 21. listopada organizirati štand u Čakovcu ‘pod vurom’ ovdje su se našli učenici: Ema Horvat, Karla Mihalković, Rosana Novak, Nika Kamenić, Lorena Balog, Valentina Oršoš, Gabrijel Sudar, Manuela Bakač i Kjara Okreša kako bi prodali svojih ruku djelo.

U tome su im pomogle, učiteljica likovne kulture Blaženke Križan, učiteljice matematike Željke Mikulić i učiteljice povijesti Maje Okreša, a tu je bila i jedna vrijedna mama, Slađane Horvat.

Prodaja je bila ciljna jer su oni odlučili prikupljeni novac od prodaje usmjeriti kupnji ‘laptopa’ za potrebe OŠ, a dio će namijeniti Azilu za napuštene životinje u Čakovcu. Akcijom je prikupljeno je 1.959,17 kn i 6,77 eura.

– Zahvaljujemo se svim ljudima dobrog srca koji su podržali našu akciju. Veliko hvala dogradonačelniku grada Čakovca Mariu Medvedu i predsjedniku Gradskog vijeća Jurici Horvatu koji su nas posjetili i svojim prilogom pomogli u našoj akciji – istaknuli su osnovci, a njihove učiteljice su dodale:

– Ovim putem pozivamo poduzeća, tvrtke i fizičke osobe koje možda imaju ispravan ‘laptop’ i voljne su ga donirati našoj školi da nam se jave jer ćemo ga rado prihvatiti i koristiti u nastavi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije