UČENICI OŠ Gornji Mihaljevec na 37. Malom kaju u Zelini

U subotu, 21. listopada 2017. u Sv. Ivanu Zelini održana je 37. smotra dječjeg kajkavskog pjesništva ‘Dragutin Domjanić’ – Mali kaj.

Ovogodišnja Smotra okupila je 92 kajkavske škole, 450 učenika, 142 voditelja, a prikupljene su 523 nove dječje kajkavske pjesme!

Od tog mnoštva prosudbena je komisija (dr. sci. Ivo Kalinski, prof. dr. Joža Skok i dr. sc. Božica Pažur) odabrala 30 učeničkih radova za izvođenje na završnoj svečanosti.

Učenik 2. razreda OŠ Gornji Mihaljevec Matija Klemenčić pod mentorstvom Nade Panić, učiteljice razredne nastave jako se dobro snašao i vrlo suvereno nastupio na svečanosti recitirajući vlastit uradak, pjesmu Zojec. Obučen u narodnu nošnju stopio se s ostalim, puno većim izvođačima i nije pokazivao ni malo straha. Ilustraciju pjesme izradila je Gabrijela Flinčec pod mentorstvom Gordane Polundak, učiteljice razredne nastave.

Njegova pjesma uvrštena je i u zbornik ovogodišnjeg Malog kaja – Da je meni drevo biti. U zborniku se našlo 50-tak pjesama, a sponzor izdavanja je POU Zelina.

Zbirku pjesama Smotre likovnim radovima ilustriraju učenici škola sudionica Smotre, a grafički oblikuju poznati likovni umjetnici. Program Smotre redovito se obogaćuje prigodnim likovnim, dramskim i glazbenim sadržajem te je tako upriličena i izložba likovnih radova među kojima je i onaj Gabrijele Flinčec, učenice 3.r. OŠ Gornji Mihaljevec.

ZOJEC
Kaj me to z šume gledi?
Kak črna kugla zgledi.
Ima duga vuha
i joko dobroga sluha.
Čim ga poglednem,
več beži!
Očeš ga videti i ti?
Tu je!
Za grmom čepi!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije