IGRANJEM do programiranja – EU Code Week u III. OŠ Čakovec

>> Igranjem do programiranja (EU Code Week u III. OŠ Čakovec)
>> Igranjem do programiranja (EU Code Week u III. OŠ Čakovec)

Koliko je programiranje važno u svijetu koji sve više postaje tehnološki, znaju i učenici III. osnovne škole Čakovec, posebno oni koji redovito dolaze na izvannastavnu aktivnost ‘Klub mladih programera’. Klub okuplja 20-tak učenika od 5. do 8. razreda, a vodi ga učiteljica informatike Nataša Boj.

Doprinos obilježavanju Europskog tjedna programiranja dali su učenici petih razreda. Naime, oni su uz učiteljicu informatike i dvojicu učenika sedmog razreda, Andriju Palašeka i Lea Stričaka, vješto prolazili nivoe svjetski poznate igre Minecraft (Minecraft Designer i Minecraft Adventure) te su kroz igru počeli stjecati vještine rješavanja problema i kritičkog razmišljanja koje je osnova za uspješno rješavanje problema programiranjem.

Ove, a i druge takve igre se mogu pronaći na web adresi code.org, poveznici Hour of Code i preporučujemo ih školskoj djeci i mlađe dobi. Učenici će kroz školsku godinu učiti programski jezik Python i pripremati se za natjecanja iz programiranja, kategoriju Algoritmi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije