Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
UČENJE ZA ŽIVOT Obilježen Svjetski dan štednje posjetom Sberbanci

UČENJE ZA ŽIVOT Obilježen Svjetski dan štednje posjetom Sberbanci

Povodom Svjetskog dana štednje 31. listopada 2017. godine smo mi, učenici Građanskog odgoja i obrazovanja III. osnovne škole, zajedno s učiteljem Tomicom Hlapčićem, otišli u posjet Sberbank banci u Čakovcu. Tamo smo bili toplo dočekani i u opuštenom razgovoru s voditeljicom banke, Svjetlanom Vidović, i ostalim djelatnicima banke, doznali uistinu informacije koje će nam biti potrebne u životu.

 

Nakon iscrpnog razgovora o banci, kreditima, kamatama, valutama, štednji, kreditnim karticama, inflaciji i mnogim drugim temama koje su nas zanimale, došao je red i na nas učenike. Postavljali smo razna pitanja vezana uz fiksne i promjenjive kamatne stope, štednju u eurima i kunama, problem švicarskog franka, bitcoinima i dr.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bilo nam je vrlo zanimljivo i upoznali smo se s mnogim temama i pojmovima koje još do sada nismo znali, a biti će nam potrebni u budućnosti. Na kraju smo se poslužili sokovima i grickalicama koje su bile poslužene, dobili i poklončić za uspomenu te nakon slikanja s djelatnicima i direktoricom otišli kući zadovoljni i puni dojmovi. Kad bi barem bilo više ovakve nastave u školi.

Li Kavran, III. osnovna škola, 8.a

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!