Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
PRVI transnacionalni sastanak partnerskih škola Erasmus+ u Njemačkoj

PRVI transnacionalni sastanak partnerskih škola Erasmus+ u Njemačkoj

logo563408 Fotogalerija

Članovi projektnog tima iz Gospodarske škole Vesna Stunković, Vedrana Močnik, Ivana Roža Kermeci i Zvonimir Siladi sudjelovali su na prvom transnacionalnom sastanku u sklopu KA2 Erasmus+ projekta 'Migration matters', održanom u Njemačkoj od 23. do 27. listopada 2017.

Domaćin transnacionalnog sastanka bila je škola  August-Horch-Schule iz Andernacha. Na sastanku su sudjelovali i timovi iz ostalih zemalja partnera projekta: Portugala, Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke, Poljske, Litve i Grčke. Njemačka škola glavni je koordinator projekta, a cilj je projekta proučiti migracijska kretanja ljudi, biljaka i životinja sudjelujući u različitim projektnim aktivnostima na području zemalja sudionica projekta.

Cilj sastanka bio je zajednički dogovor partnera vezano uz budući rad na projektu, detaljna razrada projektnih aktivnosti tijekom dvogodišnjeg razdoblja, usklađivanje datuma projektnih sastanaka, primjena različitih evaluacijskih metoda te ice-breaking metoda. Radni jezik sastanka bio je engleski jezik.

Svaka zemlja predstavila je i prijedlog logotipa projekta te je glasovanjem odabran prijedlog s najviše glasova, a u ovom slučaju to je bio prijedlog poljskoga tima. Osim radnog dijela bio je organiziran razgled grada Andernacha i posjet gradu Cochenu koji leži na rijeci Mosel.

Veselimo se sljedećem susretu s našim partnerima koji će biti održan u prosincu 2017. na Siciliji s temom ekonomske migracije.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!