Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
FILMAŠI OŠ Ivanovec u radionici za TV reportažu

FILMAŠI OŠ Ivanovec u radionici za TV reportažu

dscn3488337943 Fotogalerija

Škola narodnog zdravlja dr. Andrija Štampar ovih je dana obilježila svoj 90. rođendan na koji je pozvala mlade filmaše iz Ivanovca, Zagreba, Zaprešića, Varaždina i Slavonskoga Broda koji u svojim filmovima donose priče o svojim vršnjacima s raznim oblicima oboljenja, ljudima starije životne dobi koji žive oko nas, a često njihove živote  ne primjećujemo, važnosti kućnih ljubimaca koji pomažu u terapijama, toleranciji i prihvaćanju drugih vezanih za javno zdravstvo.

Na trodnevnoj radionici za TV reportažu održanoj proteklog vikenda sudjelovali su učenici Franjo Kranjčec (6.r.), Vida Novak (5.r.) i Nikol Dobranić (7.r.) zajedno sa svojim mentorima, voditeljima filmske družine Radovanom Petkovićem i Natašom Kralj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U TV reportaži 'Filmske iskrice' polaznici radionice govore o svojim iskustvima vezanim za gripu, prehladu, zarazne bolesti i cijepljenja, u nedjelju popodne pogledani su svi radionički filmove i filmovi vezani uz javnozdravstvene teme pa je tako bio i prikazan dokumentarni film naše škole 'Nino i Nino' koji govori o povezanosti dječaka Nine, njegovog trenera i pomagača Nine i rehabilitacijskog psa Suri koji pomaže Ninu u obavljanju nekih radnji.

Dr. Andrija Štampar bio je veliki liječnik i vizionar svoga vremena koji je živio prije stotinu godina i pomoću prvih filmskih kamera i obrazovnih filmova govorio o potrebi higijene, cijepljenja i mogućnosti dolaska svakog liječnika do svoga pacijenta, zalagao se da zdravstvo bude dostupno svima i ispred svih interesa koji nisu u funkciji zdravstva.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!