Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
FAZANIJADA u učeničkom domu

FAZANIJADA u učeničkom domu

fazanijada41902023 Fotogalerija

Petra i Petar su naj, naj...

Tradicionalno i ove smo godine u našem učeničkome domu održali Fazanijadu, program predstavljanja i upoznavanja novih učenika, takozvanih fazana. Ponovno smo to učinili na kreativan način, odnosno kroz igrokaze, modnu reviju, pjevanje i ples.

U popodnevnim satima na vanjskim terenima održan je sportski dio Fazanijade. U nogometu su prvo snage odmjerili Old timeri i Fazani, a pobijedili su Old timeri, no samo s jednim golom razlike. Kasnije su se svi učenici natjecali u starim sportovima, odnosno u bacanju potkove i kamena s ramena, vožnji tačkama i potezanju užeta.

Kod potkove najprecizniji je bio Antonio Vrabčević iz pete, a u bacanju kamena najdalje je dobacio maturant Matija Škreblin iz druge odgojne skupine. Najbrži u vožnji tačkama i najjači u povlačenju užeta bili su učenici iz druge odgojne skupine.

Nekoliko sati nakon što su sportska natjecanja završila, u prostoru restorana započeo je kulturno-umjetnički program. Na samome početku u dobro raspoloženje nas je uvela Marija Dombaj koja je u pratnji portira Božidara Mihalica na gitari otpjevala pjesmu Samo je ljubav tajna dvaju svjetova.

Svaka je od pet odgojnih skupina osmislila neki kratki program kojim se predstavila. Prva muško-ženska odgojna skupina prikazala je igrokaz Molim? San? Čija je autorica učenica Katica Šafar o kojoj smo već pisali na stranicama lista Međimurje.

Sljedeća je bila druga, također miješana, odgojna skupina sa svojom modnom revijom. Nakon njih su nas učenici treće odgojne skupine nasmijali svojim veselim sportskim umijećima, igranjem loptom i skokovima u dalj. Nakon toga četvrta odgojna skupina je izvela glazbenu točku Đelem, đelem, a prije toga su nas upoznali s povijesnim okolnostima nastanka te pjesme.

Posljednji, no ne i najmanje bitni, bili su dečki iz pete odgojne skupine sa svojom malom plesno-sportskom točkom. Sve su svemu, možemo zaključiti da do sada na Fazanijadi ni jedne godine nismo vidjeli raznolikiji kulturno-umjetnički program.

Prije proglašenja najfazanke i najfazana Marija nam je otpjevala još jednu pjesmu pod nazivom Dio mene. Konačno, svi učenici doma imali su priliku mjesec dana glasovati za naj učenike prvih razreda. Četveročlani domski žiri je nakon prebrojanih glasova za najfazanku proglasio Petru Gašparić, a Petra Kolarića za najfazana.

Nagrade pobjednicima u sportskim natjecanjima, kao i one najfazanima uručila je voditeljica doma Nataša Vrček, prof.  A voditeljice cjelokupnog večernjeg programa bile su učenice Petra Keljar i Zita Treščec.Nakon programa, svi smo zajedno pjevali i zabavljali se.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!