OŠ DRAŠKOVEC Učenica Dora Sisek predstavila svoju prvu knjigu

>> OSNOVNA ŠKOLA DRAŠKOVEC – Dorin šalabahter

“Mjesec hrvatske knjige” koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenoga, ove je godine u Osnovnoj školi Draškovec obilježen posebnim gostovanjem. Svoju prvu izdanu knjigu školskoj je knjižnici predstavila i donirala Dora Sisek, mlada spisateljica iz Goričana.

Dora je učenica šestog razreda Osnovne škole Goričan, a svoju je knjigu naslova “Put hrabrog šalabahtera” izdala u sklopu državnog natječaja “Moja prva knjiga” i to kao učenica četvrtog razreda. Simpatičnu priču o putovanju znatiželjnog šalabahtera Dora je sama i ilustrirala u tehnici kolaža, a za svoj je uspjeh dobila niz pohvala od strane prosudbene komisije čija je članica bila i poznata spisateljica za djecu, Sanja Pilić.

Dora je tijekom gostovanja nadahnula učenike nižih razreda koji su od svoje vršnjakinje napeto slušali kako se dječje mašta i neobična ideja pretvorila u predivnu slikovnicu. Mnogi učenici, ohrabreni njenim uspjehom, odlučili su se i sami za stvaranje svoje prve knjige.

Tako pojedini učenici prvog razreda planiraju napisati i oslikati slikovnicu o izgubljenom mačiću, farmi konja ili pak o putovanju vesele podmornice, a učenici četvrtog razreda sanjaju o stvaranju svoje prve knjige o dinosaurima i mumijama. Ideje su prštale sa svih strana, a Dora je strpljivo odgovarala na brojna učenička pitanja.

Ravnateljica škole, Margit Mirić, zahvalila je mladoj spisateljskoj zvijezdi na dolasku i donaciji, a pri odlasku predala slatki paket u ime svih učenika i učitelja. S nestrpljenjem očekujemo Dorina nova ostvarenja, a do tada požurite u knjižnicu Osnovne škole Draškovec provjeriti kako je jedan šalabahter doživio put iz dječakova džepa, preko lokve vode do reciklažnog dvorišta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije