UČENICI SREDNJE ŠKOLE PRELOG Najbolji tulumaši u Republici Hrvatskoj

Da nas knjiga sve povezuje, obogaćuje nam rječnik, formira naš čitateljski ukus, dokazuje sve više različitih projekata čiji je cilj poticanje čitanja. Jedan od njih svakako je Tulum s(l)ova čija je svrha promicanje čitanja knjiga iz užitka.

Projekt se provodi na nacionalnoj razini i svake godine biraju se najbolji tulumaši. U Srednjoj školi Prelog ovaj projekt već je postao tradicija, a njegova realizacija uvijek je pomno planirana i uključuje nastavnike i učenike svih smjerova.

Tako je i višegodišnji trud prepoznat. Naime, za 2017. godinu upravo su učenici Srednje škole Prelog proglašeni najboljim tulumašima na državnoj razini.

Svečano proglašenje pobjednika bilo je održano u petak, 10. studenoga, u 6. paviljonu u sklopu sajma Interliber. Preloškim pobjednicima čestitala je predstavnica povjerenstva, Bojana Beata Doko koja je ujedno i proglasila pobjednike.

Najprije se okupljenima obratila Vanja Jurilj, predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara, a nakon prigodnog programa čestitke je uputila i idejna začetnica Tuluma s(l)ova – Draženka Stančić pozvavši pobjednike da razrežu slavljeničku tortu.

Učenici 3.EK razreda, Kristian Čurila i Neven Ovčar zahvalili su organizatorima što su prepoznali entuzijazam preloških učenika, ravnatelju Tomislavu Greguru na podršci, a svojim voditeljicama – Nataši Sakač, Meliti Pesek i Željki Ivančok Varga na uvijek originalnim i zanimljivim tulumima, pozitivnom ozračju i prijateljskom druženju.

“Naša škola imala je najbolji Tulum s(l)ova u Hrvatskoj! Ova nagrada imat će posebno mjesto u mom srcu jer mi je nevjerojatno drago da je trud naš škole zapažen i ovjenčan ovakvom prestižnom titulom”, kazao je Kristian na kraju susreta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije