Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
III. OŠ ČAKOVEC Kreativno putovanje kroz prapovijest

III. OŠ ČAKOVEC Kreativno putovanje kroz prapovijest

img20171024093642195734 Fotogalerija

Kako nastava može biti još zanimljivija i kreativnija, uvjerili su se učenici petih razreda na satovima povijesti u III. OŠ Čakovec. Naime, u utorak 24. listopada i četvrtak 26. listopada 2017. imali su sasvim drugačiju nastavu.

Prvo su učenici na kreativnoj radionici u školi završili svoje putovanje kroz prapovijest. Po uzoru na svoje pretke izrađivali su glinene predmete i to različite posude, kamene klinove, oruđe i oružje, a neki su pokušali oblikovati i poznatu Vučedolsku jarebicu. Uz izradu predmeta od keramike učenici su na zanimljiv i inovativan način ponovili svoje znanje o životu čovjeka u prapovijesti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon toga su se učenici sa svojim učiteljem, Tomicom Hlapčićem, uputili i u Muzej Međimurja. U Muzeju ih je dočekala kustosica Janja koja ih je vodila kroz arheološku izložbu prapovijesti u Međimurju i objašnjavala pojedinosti o svakom izloženom predmetu.

Bilo je puno predmeta: glinenog posuđa i različitih ritualnih predmeta, kamenih klinova, oruđa, oružja, nakita... Sve te povijesne izvore povezuje da su pronađeni na području Međimurja. Šetnjom kroz Muzej učenici su upoznali raznolikost i važnost povijesne i kulturne baštine svog kraja te utvrdili svoje znanje.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!