UČENICI COO-a i II.OŠ Čakovec obilježili Dan tolerancije

>> Učenici COO-a i II.OŠ Čakovec zajednički obilježili Međunarodni dan tolerancije

Povodom obilježavanja 16. studenog, Međunarodnog dana tolerancije, učenici II. osnovne škole Čakovec posjetili su svoje vršnjake u Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec. Ovo je deseta, jubilarna godina, otkako na inicijativu knjižničara Nine Vugrinec i Roberta Posavca zajednički obilježavaju ovaj važni datum.

Za učenike dviju škola organizirane su radionica keramike i radionica čitanja i učenja engleskog jezika. U prvoj radionici učenici su pod vodstvom učiteljice Zvjezdane Miri Barila izrađivali božićne ukrase. Drugu radionicu vodile su knjižničarka Nina Vugrinec i učiteljica engleskog jezika Branka Lamza.

Učenica 8. razreda II. OŠ Čakovec Paula Horvat pročitala je priču Ane Đokić Pongrašić i Dubravke Kolanović Tibor, paun bez repa, a knjižničarka je vodila razgovor o priči.

Pod vodstvom učiteljice engleskog jezika učenici su naučili riječi i izraze vezane uz hranu i djelove tijela. U parovima su uvježbali kratke dijaloge a za kraj su zajednički naučili i otpjevali pjesmu uz pokrete. Obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije dio je dvaju projekata koje provodi II. osnovna škola Čakovec: Tulum slova i Erasmus+ KA2 projekta Innovate Together.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije