TJEDAN matematičke pismenosti u II. OŠ Čakovec

>> Tjedan matematičke pismenosti u II.OŠ Čakovec

Od 27. studenog do 1. prosinca 2017. u II. osnovnoj školi Čakovec održan je Tjedan matematičke pismenosti. Škola je od početka školske godine uključena u Erasmus+ KA2 projekt Innovate Together, čiji cilj je unapređenje osam ključnih kompetencija cjeloživotnog obrazovanja a ovaj tjedan bio je posvećen jednoj od njih – matematičkoj kompetenciji.

Cilj aktivnosti bio je primjena matematičkih sadržaja u svakodnevnom životu. Učenici su svaki dan, tijekom velikog odmora, mogli u posebno pripremljenom matematičkom kutku u predvorju škole sudjelovati u matematičko-logičkim igrama kao što su Sudoku, slaganje Rubikove kocke, Faktor, Jamb, Tangram, Kornjače, 4 u niz na matematički način, Fibonaccijev niz, Mala škola Geogebre…

Za ovu prigodu posebno je osmišljena igra Jezeraš, koja razvija financijsku i matematičku pismenost.

Osim toga, u tri dana je organizirano natjecanje u bacanju boce (popularni ‘bottle flip’). Osim testiranja vještine preciznosti bacanja, cilj ove igre bio je korištenjem matematičkih postupaka predvidjeti pobjednika, u čemu su ispunjavanjem listića mogli sudjelovati svi zainteresirani učenici.

Zadnjeg dana Tjedna matematičke pismenosti učenici su provjerili svoje znanje natjecanjem u parovima u kvizu Kahoot.

Tjedan je bio obilježen i različitim aktivnostima u sklopu nastave engleskog jezika, povijesti, kemije te razredne nastave, gdje je ostvarena korelacija sadržaja s matematikom. Voditeljica Tjedna matematičke pismenosti bila je učiteljica matematike Nives Horvat, koja je osmislila, organizirala i vodila većinu aktivnosti.

Školska koordinatorica projekta Innovate Together je učiteljica engleskog jezika Branka Lamza. U organizaciji i provedbi aktivnosti sudjelovali su i učitelji Gordan Bartolić, Dunja Mikulaj, Ivanka Novak, Snježana Odak Hrkač, Dalija Sklepić Capan, Ida Veselovac i Monika Vrtarić Vuk.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije