INTEGRIRANI dan s temom volontiranja u OŠ Ivanovec

>> Integrirani dan s temom volontiranja u OŠ Ivanovec

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca diljem svijeta, u Osnovnoj školi Ivanovec održan je integrirani dan u četvrtak, 7. prosinca. Učenici od 5. do 8. razreda rade u mješovitim grupama. Taj dan nema klasične nastave već učenici rade u grupama, izrađuju razne predmete, uče istraživanjem, rade pokuse.

Tema ovog integriranog dana je volontiranje pa su učenici stekli nova znanja o udrugama diljem Međimurja u kojima se članovi bave volonterskim radom:

Udruga Fijolina, glazbena humanitarna udruga predstavljena je učenicima 8. razreda, a kod njih je gostovao Matija Bogdan. Zrinsku gardu proučili su šestaši i zaključili da već sada mogu nositi opremu i odijelo teško oko 30 kilograma jer nose teške školske torbe.

Učenici 7.a razreda razgovarali su s učiteljima naše škole o tome volontiraju li, gdje i zašto. Velika grupa učenika 7.b i 5.b razreda ugostili su Alenku i Miroslavu Novak iz Crvenog križa. Učili su kako se pruža prva pomoć te su sami mogli isprobati masažu srca i stavljanje u bočni položaj. Nakon toga mogli su isprobati naočale kojima se vidi kako se kreće čovjek pod utjecajem alkohola i droge.

5.a razred upoznao je ekološku udrugu Nobilis, a njihove članice Maja Sokol i Lucija Zdolec naučile su ih što rade volonteri u njihovoj udruzi i kako se od otpadnog materijala izrađuju hranilice i kućice za ptice. Učenici 6.b razreda skupili su hranu za pse i posjetili sklonište za životinje Prijatelji u Čakovcu. Na taj je način najljepše zaokružena tema volonterizma.

Nadamo se da će ovaj dan i ova tema potaknuti učenike naše škole na volontiranje. Udruga i potrebitih ima puno, a nema ljepšeg načina za potrošiti svoje slobodno vrijeme nego pomoći nekome kome je to potrebno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije