III. OŠ ČAKOVEC Advent u 1. a

Učenici 1. a III. OŠ Čakovec pripremaju se nizom aktivnosti za prekrasan blagdan Božić. Kod učenika se nastoji osvijestiti na koje su se načine za navedeni blagdan pripremali njihovi stariji članovi obitelji, prabake i pradjedovi, bake i djedovi …


Tako su djeca naučila da je to bilo malo drugačije od današnjeg suvremenog doba gdje se svaki božićni ukras može kupiti. Nakon što su saznali da su kreativne ruke njihovih članova obitelji marljivo izrađivale ukrase za bor i kuću, svojim malim ručicama i sami su prionuli na posao. U pomoć su pristigli dragi gosti, učenici cvjećari Gospodarske škole s profesoricom Dunjom Geršak.


U razredu se stvorilo prekrasno blagdansko ozračje. Bilo je puno suradnje i međusobnog pomaganja, dogovaranja i rada u manjim skupinama. U radu su pomagale i razrednica Zdenka Novak, učiteljica pripravnica Josipa Kovač i asistentica Željka Radiković.



Kako gosti i marljivi učenici ne bi bili gladni i žedni pobrinula se ravnateljica škole Nataša Hajdinjak. Uz obilje radosti i veselih trenutaka svaki učenik je izradio ukras za božićni stol. Zimzelene grančice u kombinaciji s orasima, češerima , svijećama i po kojom kuglicom pretvorili su se u predivan božićni ukras.


Najveća njegova vrijednost je što je nastao uz puno truda, ljubavi i volje za rad malih prvašića. S ponosom su ih ponijeli svojim domovima i tako u njih unijeli veseli duh Božića.



Hvala učenicima i profesorici Gospodarske škole Čakovec na lijepoj dugogodišnjoj suradnji i nesebičnom prenošenju cvjećarskog umijeća malenima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije