NOVA oprema u Gospodarskoj školi

>> Nova oprema u Gospodarskoj školi

U Ministarstvu poljoprivrede 13. prosinca 2017. godine upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava srednjim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017. U ime naše škole ugovor je s Ministarstvom potpisao ravnatelj Renato Vinko.

Potpisivanju ugovora prethodila je prijava na javni poziv srednjim školama za dodjelu bespovratnih sredstava, koji je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede, a potpisom ugovora Gospodarskoj je školi dodijeljeno 465.625,00 kuna za ulaganje u opremu za preradu voća i izradu voćnog soka. Inače, ukupna je vrijednost projekta 589.258,32 kuna.

Vrijedni članovi poljoprivrednog aktiva na čelu s profesorom Vladimirom Mastenom osmislili su projekt pod nazivom AGRO FRUCTUS koji će pridonijeti unapređenju kurikuluma za dosadašnje poljoprivredne tehničare, odnosno u budućnosti agrotehničare.

Ono što je posebno vrijedno u cijelom postupku dobivanja jabučnog soka jest da će to biti proizvod naših učenika od jabuka koje su sami uzgojili na školskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije