MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI Obilježavanje u OŠ ‘Petar Zrinski’ Šenkovec

>> MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI –obilježavanje u OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se svake godine od 15. studenog do 15. prosinca te se u sklopu Školskog preventivnog programa odvija niz aktivnosti tijekom navedenog razdoblja. Ovogodišnje aktivnosti bila su u usmjerene na izradu kalendara za 2018. godinu s pozitivnim porukama.

Naš kalendar osmislili su učenici Vijeća učenika koji su na jednoj od sjednica osmislili pozitivne poruke te učenici od 4. do 8. razreda koji su svojim likovnim radovima uljepšali listove našeg kalendara. Konačni izgled kalendaru su dale učenice 8. razreda Paola Isabel Glumpak i Lana Grošanić.

U četvrtak, 14. prosinca 2017. imali smo čast biti domaćin završnog obilježavanja aktivnosti povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti. U našoj je školi postavljena izložba kalendara gotovo svih osnovnih i srednjih škola Međimurske županije. Uz suorganizaciju Zavoda za javno zdravstvo i financijsku potporu Međimurske županije održan je prigodni program.

Na početku programa uzvanicima su se obratili Vladimir Novak, ravnatelj škole, Saša Horvat, načelnik Općine Šenkovec, Diana Uvodić-Đurić, zamjenica ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te zamjenica župana, Sandra Herman, ujedno i predsjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga.

Nakon uvodnih riječi, Ivana Šimunić, psihologinja iz Gimnazije Josipa Slavenskog održala je predavanje o važnosti i moći pozitivnog razmišljanja. Središnji dio zbivanja bila je kazališna predstava #generacija koju su nam izveli glumci iz teatra Tirena iz Zagreba te nam prikazali kako izgleda svakodnevni boravak u kući priključen na Internet, današnji način komunikacije i način provođenja slobodnog vremena uz računalo.

Na kraju su se pitali, što se događa kad odemo “offline”? Ima li života bez računala? Odgovor je uslijedio spoznajom da ima i da je to vrijeme koje provodimo s pravim prijateljima i komunikacijom uživo. Svi prisutni bili su oduševljeni izvedbom Teatra Tirena i još dugo prepričavali dojmove uz domjenak, razgled te slatke poklončiće koje je za učenike i njihove mentore pripremila Međimurska županija te magnetiće s pozitivnim porukama, koje je izradila Terapijska zajednica Čenakolo.

Cijeli program vodile su Katja Premuš i Lea Petković uz vodstvo Andreje Zadravec-Baranašić, voditeljice Školskog preventivnog programa Međimurske županije i Ivane Kirić Balažić, pedagoginje škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije