Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
ERASMUS+ radionice u OŠ Strahoninec

ERASMUS+ radionice u OŠ Strahoninec

etwinningradionica2699119 Fotogalerija

Od 8. do 10. siječnja u OŠ Strahoninec su organizirane radionice za nastavnike diljem Međimurske županije, s ciljem promicanja programa Erasmus+ i KA1 projekta Škole „Iskorak u budućnost“*.

Kroz tri dana, na radionicama je sudjelovalo preko 60 nastavnika iz osnovnih i srednjih škola pa su tako imali prilike se stručno usavršavati u ugodnoj atmosferi OŠ Strahoninec u organizaciji učiteljice engleskog jezika i koordinatorice projekta Tee Horvatić i ravnateljice Jelene Okun.

Prvi dan je bio rezerviran za radionicu o kooperativnoj metodi koju su održale učiteljice tehničke kulture Katica Mikulaj Ovčarić i likovne kulture Marina Mrazović. Bila je to ujedno i diseminacija nakon njihove mobilnosti na Island gdje su sudjelovale na tečaju o vrednovanju u organizaciji tvrtke „Intercultural Iceland“.

Drugi dan je bila organizirana eTwinning i TwinSpace radionica, a zbog velikog odaziva nastavnika, održane su dvije radionice, prva za postojeće eTwinning korisnike koju je vodila učiteljica Tea Horvatić, a druga za početnike u eTwinningu koju je vodila učiteljica engleskog jezika Tamara Vidović. Obje učiteljice su iskusne eTwinnerice od 2010. godine i aktivno se usavršavaju na portalu, a svoje iskustvo su podijelile s preko 40 nastavnika na svojim radionicama. Za kraj radionice eTwinneri su se spojili na videokonferenciju uživo s kolegom eTwinnerom iz Osijeka, učiteljom hrvatskog jezika, Markom Brajkovićem koji im je govorio o mogućnostima alata Live na TwinSpaceu.

Nakon eTwinninga uslijedilo je predavanje o zdravom životu, tjelesnoj aktivnosti, pravilnoj prehrani i životu bez stresa koje je izlagao učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Siniša Trajbar. Kroz svoje zabavno izlaganje predstavio je sadržaj tečaja na kojem je sudjelovao u Španjolskoj pod nazivom „Zdravi učitelji, zdrava škola“ u organizaciji tvrtke „EduKarjala“.

Treći dan radionice su održale učiteljice njemačkog jezika Snežana Nedelkovska i engleskog jezika Tamara Vidović o Web alatima koje koriste u nastavi, a upoznale su se s njima na tečaju u Portugalu u organizaciji tvrtke „CREF Education“.

U tri dana nastavnici regije imali su prilike se stručno usavršavati, a pozitivne povratne informacije pokazale su da naši nastavnici imaju i te kako velik interes za napredak i poboljšanje kvalitete vlastite nastave, bilo uvođenjem novih metoda poučavanja ili primjenom tehnologije u nastavi. Osnovna škola Strahoninec i organizatori zahvaljuju svim sudionicima na dolasku i Agenciji za mobilnost i programe Europske unije za podršku.

Više informacija o samim radionicama i njihovoj evaluaciji možete pogledati u online knjižici i pratiti naš rad na Facebook stranici projekta.

*Sufinancirano sredstvima Europske unije.

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!