OŠ PETAR ZRINSKI ŠENKOVEC Na klizanju u Čakovcu

>> OŠ Petar Zrinski” Šenkovec: Na klizanju u Čakovcu

Jutro, 16. siječnja 2018. Iako je zima sve do sada bila blaga i više sličila proljeću ili jeseni, taj je dan odlučila pokazati se u pravom ruhu. Hladna, ali sunčana!

Sigurno je znala da učenici drugih i četvrtih razreda odlaze na klizalište u Čakovec. Dogovori s učiteljicama su obavljeni već u školi. Odlazimo na klizanje i premda većina dječice još ne zna klizati, cendranja nema. Svatko obuva klizaljke sam. Nije lako, ali se može. Baš kao što se može i brzo naučiti klizati. Ako padneš, nastojiš samostalno ili uz pomoć prijatelja ustati i ne plačeš kao mamina ili tatina maza.

Prvi su na led izašli oni malobrojni klizači koji znaju klizati i za svoj gušt otklizali nekoliko krugova. A kada su im se pridružili njihovi prijatelji neklizači, spremno su stali uz njih i pokazivali im kako se to radi. Držali ih za ruke. Neki su hrabro stali na led uz pomoć plastičnih guralica i tako klizali.

Uskoro se klizalištem zavrtio dječji smijeh, cika i veselje. Bilo je prekrasno! Oduševljenje je nastalo kada su se na klizaljkama pojavile i učiteljice Ladislava i Nataša. I njima je trebalo malo pomoći djece i puno hrabrosti (učiteljice Biserka i Gordana ‘već znaju klizati’ pa su bile zadužene za fotografiranje ;)).

Uglavnom, bilo je padova, bilo je žuljeva, ali želja da naučiš klizati jača je od tih malih boli. Da je te večeri i rukometna reprezentacija Hrvatske bila i upola toliko uporna, složna i hrabra kao naši neklizači, sigurno bi pobijedila Šveđane.

I da, hvala ljudima iz Općine Šenkovec koji su nam omogućili dva prekrasna sata na ledu! Preporučamo se i za još koji puta!

Učenici drugih i četvrtih razreda sa svojim učiteljicama

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije