Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
ŠESTERO matematičara iz Svetog Jurja na Bregu na županijskom natjecanju

ŠESTERO matematičara iz Svetog Jurja na Bregu na županijskom natjecanju

Održano je školsko natjecanje iz matematike za učenike iz osnovnih škola nakon kojih su komisije uskladile kriterije i bodovanje te pozvale najbolje učenike na županijsko natjecanje koje će se održati 28. veljače u OŠ Mursko Središće. U OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti juraj na Bregu na školskom natjecanju je bilo 27 učenika i svima čestitamo na upornom i strpljivom radu te što su se ohrabrili upustiti u boj s vrlo teškim i zahtjevnim matematičkim zadacima.

U 4. razredu iz škole na županijsko natjecanje će ići David  Jambrošić kojemu je mentorica Sanja Kovač. U 5. razredu Aleksandar Šafarić s mentoricom Ivanom Kreminski se plasirao na županijsko natjecanje. U 7. razredu na županijsko natjecanje idu Matej Telebar i Karla Šoštarić kojima je mentor Željko Kraljić. U 8. razredu županijsko natjecanje su izborili David Latin s mentoricom Anitom Horvat i Fran Bistrović s mentoricom Ivanom Kreminski. Svim učenicima želimo puno uspjeha na županijskom natjecanju i neka se marljivo pripremaju i rješavaju zadatke u veljači.

Prije županijskog natjecanja naše učitelje 7. veljače očekuje Županijski stručni aktiv na kojemu će održati predavanje Školski matematički natječaji u Svetom Jurju na Bregu koji su povezani uz Večer matematike. Sličan rad planira se predstaviti na Državnom stručnom skupu u Svetom Martinu na Muri od 2. do 4. travnja gdje se očekuje dolazak 400 matematičara iz cijele Hrvatske. Osim plenarnog predavanja planira se organizirati praktična radionica i izložba radova učenika škole tako da matematičari imaju pune ruke posla.

Uz sve navedeno za 22. ožujak u školi se planira provođenje međunarodnog natjecanja Klokan bez granica u koji se mogu uključiti svi učenici koji to žele tako da matematičkih sadržaja neće nedostajati. A već su isplanirani i pripremljeni sadržaji za integrirani dan povodom Dana vode krajem ožujka koji će učenicima biti zanimljivi, izazovni, praktični i primjenjivi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!