STRUČNA PRAKSA Učenice SŠČ stječu neprocijenjivo iskustvo u Frankfurtu

Prije nekoliko dana grupa učenika Srednje škole Čakovec, Srednje škole Prelog te Ekonomske i trgovačke škole Čakovec otputovala je u Frankfurt na odrađivanje stručne prakse u sklopu Erasmus+ programa The Mobility Bridge III, odobrenog od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Učenici Srednje škole Čakovec praksu odrađuju u klinikama Bethanien Krankenhaus i Markus Krankenhaus. Kako njihova škola javlja na svojoj Facebook stranici, njihovi učenici su se odlično snašli.

Lara Vinko obavlja stručnu praksu u klinici Markus Krankenhaus. Smjestili su je na odjel torakalne kirurgije gdje se obavljaju samo teži zahvati. Redovito sudjeluje u viziti i primopredaji službe. – Ukratko, ovo smatram odličnim iskustvom za budućnost, kaže Lara.

U istoj bolnici, na odjelu gerijatrije, pacijenti starije životne dobi poboljšavaju hod vježbajući na različitim spravama. U tome im pomaže fizioterapeutkinja Sabina Šafarić koja pritom usavršava i svoje znanje njemačkog jezika.

Sabina ističe i jednu zanimljivost. Naime, na mjestu unosa podataka o pacijentima nalazi se uređaj za poboljšanje koordinacije na kojem vježbaju zaposlenici.

Među učenicima na praksi je i Maja Marija. – Kako izgleda, izvrsno se snašla, poručuju iz Srednje škole Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije