MATEMATIKA, djed i Eko škola u III. OŠ Čakovec

>> MATEMATIKA, djed i Eko škola u III. OŠ Čakovec

U III. OŠ Čakovec u sklopu projekta Eko škola održana je radionica na satu Matematike. Sudjelovali su učenici petih razreda zajedno s učiteljicom matematike Aleksandrom Tonković i učiteljicama asistenticama Marijom Horvat i Majom Poje. Svakom učitelju je veoma drago kad od svog kolege može dobiti suradnju i podijeliti s njim iskustvo.



A kad je taj kolega i djed u razredu, i, zadovoljstvo je još veće. Gost iznenađenja u 5. a razredu je bio Filipov djed Darko Obadić, profesor matematike u srednjoj školi, koji je motivirao učenike ponavljajući ključne pojmove iz područja Skupovi točaka u ravnini. Učenici su ključne pojmove kreativno primijenili u izradi zamišljenih oblika, robota, čudovišta, životinja od recikliranog materijala.



Osvijestili su pojmove iz ekološke kulture koja je implementirana u nastavni predmet Matematika. Upoznali su se s važnošću recikliranja i pravilnog postupanja s recikliranim materijalom. Isto tako, ponovili su ključne pojmove iz geometrije uz pomoć zornosti.



I djeda Darka sačekalo je ugodno iznenađenje, unuk Filip Novak pred svima je svom djedu pročitao priču koju je napisao za njega. Djedovo lice obasjala je sreća i ponos. Zahvaljujemo djedu na dobroj volji i nesebičnom prenošenju znanja prijateljima svog unuka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije