OŠ STRAHONINEC Numeracy@English – osmi susret partnera u Belfastu

>> OŠ Strahoninec: Numeracy@English – osmi susret partnera u Belfastu

Učiteljice OŠ Strahoninec, Petra Žganec i Tamara Vidović početkom su veljače posjetile partnersku školu u Sjevernoj Irskoj. Osmi sastanak u sklopu međunarodnog Erasmus+ KA2 strateškog partnerstva pod nazivom NUMERACY@ENGLISH održan je u Belfastu, u Ligoniel Primary School.

U KA2 strateškom partnerstvu sudjeluje sveukupno devet škola diljem Europske unije: Cinfães- Portugal (koordinator projekta), Strahoninec – Hrvatska, Kaleti – Latvija, Brodnica – Poljska, Lucca – Italija, Besançon – Francuska, Belfast -Ujedinjeno Kraljevstvo (dvije škole), Valsequillo, Gran Canaria – Španjolska.

Tijekom boravka u Belfastu, učiteljice Petra Žganec i Tamara Vidović sudjelovale su u nizu radionica vezanih uz mentalne matematičke strategije i strategije pomoći učenicima u savladavanju matematičkih sadržaja (Maths recovery /SEN Maths) te tzv. ‘Mental Calculations’. Imale su prilike isprobati didaktički materijal IZAK 9 koji pruža brojne mogućnosti primjene u nastavi a osmišljen je upravo u Sjevernoj Irskoj.

Učiteljice su bile impresionirane izgledom škole i načinom na koji učitelji pristupaju svakom pojedinom učeniku, naravno, uz pomoć asistenata u razredu. Uočile su najvažnije pravilo koje ističu u školi, a to je: Biti sretan!

Partnerske škole su prije sastanka pripremile su prezentaciju o izradi 3D modela znamenitosti iz države koje dolaze pazeći na omjer, 1:100. U OŠ Strahoninec ovaj zadatak su obavili učenici 2.b razreda sa njihovom učiteljicom Sanjom Hozmec odabravši crkvu Svetog Marka u Zagrebu kao važnu znamenitost iz Hrvatske. Ekološki osviješteni, u izradi crkve koristili su reciklirani materijal.

Kulturološki dio sastanka obuhvaćao je razgledavanje prekrasnog Belfasta, posjet parlamentu Sjeverne Irske – Stormont Parliament Buildings, posjet dvorcu u Belfastu – Belfast Castle, razgledavanje zatvora Crumlin Road Gaol te posjet muzeju Ulster Folk and Transport Museum.

Također, učiteljice su sudjelovale u radionici izrade tradicionalnog irskog kruha, tzv. soda bread.

Projekt Numeracy@English, koji je trogodišnji projekt, se polako primiče kraju. Slijedi završni susret u Brodnici, u Poljskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije