Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
FOTO Sandra Herman odgovarala na pitanja maturanata Srednje škole Čakovec

FOTO Sandra Herman odgovarala na pitanja maturanata Srednje škole Čakovec

Kako župan postaje župan, tko su dužnosnici u institucijama, kolika im je plaća i imaju li slobodnog vremena, samo je dio pitanja na koja su odgovor dobili maturanti gimnazijskog odjela Srednje škole Čakovec prilikom svog posjeta Međimurskoj županiji.

U tamošnjoj Velikoj vijećnici sami su nametnuli temu lokalne i regionalne samouprave, a 38 učenika spremno je na pitanja odgovarala zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, uz resornog pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Branka Sušeca.

Učenici 4.a i 4.b odlično su odradili dijalog sa svojim domaćinima, pokazali postavljanjem pitanja veliki interes za područja i teme smatraju ključnima za svoju zajednicu. Sinergijom teorije i prakse te s ciljem upoznavanja institucije Županije stigli su u pratnji profesora Miljenka Hajdarovića koji je i sam potaknuo teme koje su učenici tijekom nastave prepoznali kao ključne.

Jedan školski sat u Velikoj vijećnici maturanti su se ponašali kao pravi parlament, uz upite kako Županija zarađuje i troši sredstva, na koji se način formira Proračun, na koji se način poboljšava status romske nacionalne manjine, njihovo obrazovanje i zapošljavanje, kako Županija sudjeluje financijski i organizacijski na kulturnom planu i slično.

Uz zanimljive odgovore koji su pojasnili funkcioniranje glavnog upravnog i političkog središta najsjevernije hrvatske županije, zamjenica župana približila je učenicima svoj put do zamjenice župana, istakla važnost obrazovanja i sve načine na koje se isto pomaže u Međimurju, dok ih je pročelnik Sušec upoznao s beneficijama kojima Međimurska županija potpomaže Međimurke i Međimurce kako bi im se omogućilo što jeftinije školovanje, doškolovanje ili im se pružila potpora kroz cjeloživotno obrazovanje.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!