FOTO Sandra Herman odgovarala na pitanja maturanata Srednje škole Čakovec

Kako župan postaje župan, tko su dužnosnici u institucijama, kolika im je plaća i imaju li slobodnog vremena, samo je dio pitanja na koja su odgovor dobili maturanti gimnazijskog odjela Srednje škole Čakovec prilikom svog posjeta Međimurskoj županiji.

U tamošnjoj Velikoj vijećnici sami su nametnuli temu lokalne i regionalne samouprave, a 38 učenika spremno je na pitanja odgovarala zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, uz resornog pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Branka Sušeca.

Učenici 4.a i 4.b odlično su odradili dijalog sa svojim domaćinima, pokazali postavljanjem pitanja veliki interes za područja i teme smatraju ključnima za svoju zajednicu. Sinergijom teorije i prakse te s ciljem upoznavanja institucije Županije stigli su u pratnji profesora Miljenka Hajdarovića koji je i sam potaknuo teme koje su učenici tijekom nastave prepoznali kao ključne.

Jedan školski sat u Velikoj vijećnici maturanti su se ponašali kao pravi parlament, uz upite kako Županija zarađuje i troši sredstva, na koji se način formira Proračun, na koji se način poboljšava status romske nacionalne manjine, njihovo obrazovanje i zapošljavanje, kako Županija sudjeluje financijski i organizacijski na kulturnom planu i slično.

Uz zanimljive odgovore koji su pojasnili funkcioniranje glavnog upravnog i političkog središta najsjevernije hrvatske županije, zamjenica župana približila je učenicima svoj put do zamjenice župana, istakla važnost obrazovanja i sve načine na koje se isto pomaže u Međimurju, dok ih je pročelnik Sušec upoznao s beneficijama kojima Međimurska županija potpomaže Međimurke i Međimurce kako bi im se omogućilo što jeftinije školovanje, doškolovanje ili im se pružila potpora kroz cjeloživotno obrazovanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije