FOTO Srednja škola Prelog uspješan domaćin regionalnog natjecanja Gastro

U Svetom Martinu na Muri u Hotelu Spa Golfer održalo se regionalno natjecanje učenika ugostiteljsko – turističkih škola u obrazovnom sektoru za turizam i ugostiteljstvo – Gastro 2018. za I. regiju – središnja Hrvatska.

Samoj svečanoj podjeli priznanja i zahvalnica prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik gradonačelnika Grada Preloga Zdravko Kvakan, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec te domaćin i ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur i mnogobrojni gosti.

– Izuzetno sam ponosan na svoju školu, mentore, učenike, cijelu ovu sjevernu regiju u kojoj smo najjači i sada je ovo natjecanje pokazalo tu izvrsnost. Svim dobitnicima želim mnogo uspjeha na državnom natjecanju, rekao je Gregur.

Više od 60 ekipa u 8 disciplina cijele regije

– Međimurska županija osnivač je većine osnovnih i srednjih škola, među ostalima i Srednje škole Prelog kojom se ponosimo i koja svake godine stvara sve bolje rezultate, pa samim time ova uspješna organizacija nikako nije slučajna. Sretan sam što se upravo u Međimurju održava Gastro za I. regiju, a siguran sam da ste sklopili brojna nova prijateljstva, uživali u druženju s vršnjacima, ali i degustirali vrhunsku gastronomsku ponudu koja se desetljećima stvarala u najsjevernijoj hrvatskoj županiji, rekao je tom prigodom župan Posavec.

Upravo su se u Svetom Martinu na Muri okupili mnogobrojni stručnjaci iz područja ekonomije, turizma i ugostiteljstva koji su s mnogo entuzijazma pokazali svoje vrhunsko umijeće i kvalitetu rada zajedno sa svojim učenicima, kroz niz različitih disciplina.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 60 učenika i učenica u 8 disciplina, koje su se sastojale od 5 gastronomskih i 3 hotelijersko turističkih disciplina. Ponos viđenim izrazio je i Kvakan koji je svim dobitnicima poželio mnogo uspjeha i sreće u nadolazećim aktivnostima te skorom državnom prvenstvu koje će se održati u Malom Lošinju.

Nagrade najboljima podijelila je viša stručna savjetnica za turizam i ugostiteljstvo Monika Belle. Učenici ugostiteljsko – turističkih smjerova iz srednjih škola Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Krapinsko zagorske županije, Sisačko – moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske i Međimurske županije još jednom su pokazali svoju kreativnost i znanje.

Spomenimo kako su samu svečanost zatvaranja svojim nastupom oplemenile članice školskog zbora Srednje škole Prelog uz voditeljicu profesoricu Đurđicu Katanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije