VIDEO I FOTO Osmaši iz Male Subotice najbolji na kvizu u Vukovaru

Memorijalni centar Domovinskog rata u Vukovaru provodi programe obveznih dvodnevnih posjeta Vukovaru učenika osmih razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Riječ je o projektu koji obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaja Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske.

Tijekom dvodnevnog posjeta Vukovaru učenici uče o demokratskim procesima koji su doveli do stvaranja suverene i samostalne Republike Hrvatske te kako je ona obranjena u nametnutome ratu. Nakon uspostavljanja teorijskog okvira, učenici posjećuju memorijalna mjesta na širem području grada Vukovara gdje se kroz predavanja vodiča uvode u događaje koji su se ovdje odigrali ratne 1991. godine.

Upravo su na takav posjet Vukovaru otišli i osmaši Osnovne škole Tomaša Goričanca iz Male Subotice. Njihov dvodnevni posjet herojskom gradu završio je Školom mira, predavanjem čiji je cilj da učenici odnesu svojim domovima poruku mira, nenasilja i tolerancije na kojima se može graditi budućnost te kvizom znanja za učenike.

Na kvizu su ih predstavljali učenici Leonard i Petar koji su bili najbolji i svojoj su školi donijeli pobjedu. Valja spomenuti kako troškove organizacije dvodnevnog boravka, što uključuje prijevoz, prehranu, smještaj i ulaznice u muzeje za učenike i njihove pratitelje u potpunosti snosi Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije