MAGDALENA MEZGA iz Vratišinca pobjednica u natjecanju frizera

U frizerskom praktikumu Gospodarske škole Čakovec održano je 16. školsko natjecanje frizera. Natjecale su se učenice završnog, 3. razreda: Monika Blažić, Karla Hajdinjak, Sara Hatlak, Karla Juršić, Amalija Kranjčec, Vanessa Matoša i Magdalena Mezga.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je “Kompozicija, ravnoteža, kreativnost”. Učenice su imale zadatak izraditi ukrase za kosu različitih oblika i od različitih materijala. Tijekom natjecanja djelomično pripremljene ukrase od papira, stiropora ili pluta u zadanom vremenu trebale su ukomponirati u frizuru.

Ovaj put frizure nisu bile kompleksne izrade, već jednostavnijeg stila češljanja. Kosa modela predstavljala je plohu za raspored “instalacija” i njihov balans.

Ocjenjivao se kompletni umjetnički dojam. Učenice su doista imale originalne ideje, moglo se vidjeti da mašte i kreativnosti nije nedostajalo. U konačnici, bili su to hrabri potezi i inovativne frizure.

Stručno povjerenstvo za provedbu natjecanja u sastavu: Nives Kocijan, Romina Levačić i Karmen Koroš odabralo je najbolje kreacije frizura i proglasilo najkreativnije učenice.

Prvo mjesto osvojila je Magdalena Mezga, druga je bila Vanessa Matoša, a treće mjesto pripalo je Sari Hatlak.

Magdalena je iz Vratišinca, stučnu praksu obavlja u salonu Backstage Čakovec i s nestrpljenjem očekuje međužupanijsko natjecanje koje će se ovog petka održati u Varaždinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije