SREDNJA ŠKOLA PRELOG bila domaćin regionalnog Gastra u Svetom Martinu

Učenici turističko ugostiteljskih škola pokazali raskoš znanja i vještina, donosimo rezultate natjecanja

Pravi festival znanja, vještina, spretnosti, kreativnosti i sposobnosti priredilo je 60-ak učenika iz 14 turističko-ugostiteljskih škola središnje Hrvatske na regionalnom Gastru 2018. održanom 15. veljače u hotelu Spa Golfer – Lifeclass Terme Sveti Martin.

Domaćin natjecanja bila je Srednja škola Prelog, koja je zajedno s Termama Sveti Martin u organizacijskom smislu bila na vrhuncu. Ukupno 8 disciplina, od čega 5 ugostiteljskih i 3 turističke iznjedrile su spektar prekrasnih uradaka i prezentacija učenika, potvrđujući time da hrvatski turizam nisu samo more i obala, već da i kontinentalni dio ima svoje potencijale i mogućnosti.

Najveća vrijednost turizma i ugostiteljstva njihovi su ljudi, kvalitetni ugostitelji, spremni biti na usluzi gosta u svim njegovim zahtjevima. Mladi natjecatelji s područja Grada Zagreba, te Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke, Karlovačke, Varaždinske i Međimurske županije pokazali su zavidno znanje i vještine iz područja kuharstva, slastičarstva, ugostiteljskog posluživanja, recepcijskog poslovanja, poslovanja putničkih agencija te predstavljanja destinacije.

Prosudbena povjerenstva sastavljena od eminentnih imena međimurskog ugostiteljstva i turističkog poslovanja imala su pune ruke posla tijekom natjecanja kako bi nagrade i priznanja stigla u najbolje ruke.

U večernjim satima viša stručna savjetnica za turizam i ugostiteljstvo Monika Belle te predsjednik Povjerenstva regionalnog Gastra središnje Hrvatske Josip Bajsić proglasili su najbolje:

U disciplini Pripremanje menija

1. mjesto osvojio je Marcel Kelnerić (Srednja škola Prelog),
2. mjesto Daniela Jakopić (Srednja škola Zabok) i 3. mjesto Tamara Divjak (Gospodarska škola Varaždin)

U disciplini Posluživanje menija

1. mjesto osvojio je David Šimunić (Ugostiteljsko turističko učilište Zagreb), a 2. i 3. mjesto dijele Magdalena Martinić (Srednja škola Zabok) i Bruno Brkić (Srednja škola Prelog)

U disciplini Pripremanje hladnog predjela na tanjuru

1. mjesto pripalo je Ivoni Kovačić (Srednja škola Prelog), 2. mjesto Marti Petreković (Srednja škola Zabok) i 3. mjesto Emanuelu Uvaliću (Srednja škola Viktorovac Sisak)

U disciplini Pripremanje slatkog izloška na tanjuru

1. mjesto osvojila je Dajana Kodrnja (Srednja škola Prelog), 2. mjesto Maja Perički (Srednja škola Samobor), a 3. mjesto Antonija Novački Petrušić (Turističko hotelijerska škola Karlovac)

U disciplini Pripremanje barskih mješavina

1. mjesto pripalo je Leu Radoviću (Ugostiteljsko- turističko učilište Zagreb), 2. mjesto Mateju Briški (Srednja škola Topusko) i 3. Davidu Dičko (Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac)

U disciplini Poslovanje recepcije hotela

1. je bio Justin Sabolčec (Srednja škola Prelog),
2. Mark Horvat (Ekonomska i trgovačka škola Čakovec), a 3. Leonarda Vupora (Gospodarska škola Varaždin)

U disciplini Poslovanje putničke agencije

1. je bila Natalija Kerovec (Ekonomska i trgovačka škola Čakovec), 2. Lara Šarec ( Gospodarska škola Varaždin) i 3. Nikolina Horvat-Hribar (Hotelijersko-turistička škola Zagreb)

U disciplini Predstavljanje turističkog mjesta – destinacije

1. mjesto pripalo je Matiji Topličancu (Ekonomska i trgovačka škola Čakovec), 2. je bio Filip Mihalec (Srednja škola Prelog), a 3. Iva Vranić (Srednja škola Zabok).

Uz školu domaćina organizatori natjecanja bili su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a suorganizator Zajednica ugostiteljsko-turističkih škola RH. Provedbu natjecanja pomogla je Međimurska županija.

Uz župana Matiju Posavca te pročelnika županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Branka Sušeca natjecanje su obišli i zamjenik preloškog gradonačelnika Zdravko Kvakan, načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec te brojni drugi uzvanici iz svijeta turizma i ugostiteljstva te medijske kuće i posjetitelji.

Kreativni natjecatelji i njihovi vrijedni mentori primili su brojne čestitke. Najbolji, prva tri iz svake discipline, ići će na državno natjecanje Gastro, koje će se održavati od 19. do 22. ožujka u Malom Lošinju.

Najponosniji od svih bio je ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur koji je bio glavni domaćin na natjecanju i čija je škola osvojila najviše prvih i drugih mjesta – čak šest.

Ugodno iznenađenje na zatvaranju Gastra bio je novoosnovani Školski zbor Srednje škole Prelog koji je izvedbom spleta međimurskih narodnih pjesama izazvao oduševljenje svih uzvanika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije