OŠ DRAŠKOVEC Valentinovo za pet!

>> OŠ DRAŠKOVEC Valentinovo za pet!

Odrasli kažu: “Ljubav je teška.”,
a ja im kažem: “To je greška!”.

Uvijek ću misliti da nije tako
jer ja volim vrlo lako!

Da je lako voljeti ili barem pokazati nekome da ti je drag dokazali su učenici Osnovne škole Draškovec koji su ovo Valentinovo proslavili na poseban način. Već ujutro, prije nastave, u školskom dvorištu mogli ste vidjeti nesvakidašnji prizor – skupinu mladića iz osmog razreda s crvenim ružama u rukama.

Spremalo se iznenađenje za učenice osmog razreda koji nisu ništa slutile. Uručenje ruža prošlo je malo sramežljivije od poziranja pred objektivom fotoaparata, ali cilj je bio ispunjen.

Nešto dalje, u novijem krilu školske zgrade, zahuktavalo se novo uzbuđenje. Za učenike nižih razreda organiziran je “Ples srca” prilikom kojeg su djevojčice izvlačile crvena srca, a dječaci plava srca s brojevima. Parovi s istim izvučenim brojem imali su zadatak plesati na veselu glazbu te iščekivati nagradno izvlačenje.

Par čiji su broj izvukli učitelji razredne nastave morao je napustiti plesni podij, a zadnji par u plesu primio je slatku nagradu. Čista sreća odlučivala je o sudbini ovih krajnje simpatičnih parova.

Prilično uzbudljiv ples nije značio kraj obilježavanja ovog posebnog dana. Pred vratima je već čekao školski poštar, učenik osmog razreda, Domagoj Turk. Titula “ljubavnog poštara” je prijelazna pa je ove godine čast da razvrsta i dijeli poštu dobio upravo Domagoj.

Za početak je morao dostaviti poseban paket. Naime, mladići osmog razreda nisu zaboravili ružu za svoju razrednicu Jasnu Kedmenec pa je ona ostala bez riječi kada je usred nastave primila žurnu pošiljku. Uslijedilo je dijeljenje pisama punih dobrih, prijateljskih i slatkih, ljubavnih poruka, a iako je dan bio iznimno veseo, neka su se lica ipak namrštila jer nisu primila tako željeno pisamce. Ali dogodine, možda… I tko onda kaže da je voljeti lako!?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije