MEDICINARI Vanessa Žužić izborila plasman na državno natjecanje

Nakon održanoga školskog Natjecanja Schola medica, natjecanja iz obrazovnoga sektora zdravstvo i socijalna skrb u disciplini medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege, u Srednju školu Čakovec stigle su izvrsne vijesti Državnoga povjerenstva.

Od ukupno 26 medicinskih srednjih škola u Republici Hrvatskoj, plasman na državnu razinu natjecanja ostvarilo ih tek osam, među njima i Vanessa Žužić iz Srednje škole Čakovec koju za natjecanje priprema njezina mentorica Valentina Fabić.

Velik je to uspjeh za tako mladu školu koja je svoju prvu generaciju medicinskih sestara/ tehničara opće njege upisala 2010. godine prestigavši tako škole s mnogo duljom obrazovnom tradicijom u području zdravstva. Državno će se natjecanje održati krajem travnja u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića u Zadru, a u Srednjoj školi Čakovec sigurni su da će Vanessa i njezina mentorica uspješno braniti boje svoje škole i Međimurske županije.

Vanessin uspjeh nije jedini rezultat kojim se učenici medicinske struke i njihovi nastavnici iz Srednje škole Čakovec mogu pohvaliti. Naime, u nepunih su osam godina svojim angažmanom postali nezaobilazan dio preventivnih aktivnosti bitnih za očuvanje zdravlja i različitih humanitarnih akcija u školi, ali i u lokalnoj zajednici.

Redovito se uključuju u obilježavanja međunarodnih dana borbe protiv malignih bolesti, svjetskih dana dijabetesa, Downova sindroma, Dana borbe protiv nasilja… Kako bi upoznali metode i uvjete rada u svojoj struci u europskim zemljama, već se nekoliko godina u okviru projekta Erasmus usavršavaju u klinikama u Sloveniji, Frankfurtu i na Malti.

Neki su učenici članovi volonterskoga interventnog tima čakovečkoga Crvenoga križa koji je lani zbog angažmana pri zbrinjavanju izbjeglica na graničnom prijelazu Trnovec te izbjegličkim kampovima u Opatovcu i Slavonskom Brodu nagrađen Poveljom Međimurske županije.

Sudeći po rezultatima rada učenika i nastavnika Srednje škole Čakovec, medicinska struka u Međimurju uistinu se ne mora se bojati za svoju budućnost. Uz to, dobar je glas o njihovu radu i jedan od razloga iznimno velikoga interesa međimurskih osmaša za upis u medicinska zanimanja Srednje škole Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije